string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Boetnlaand: Assists voor Meijer, El Hankouri scoort.

Maandag 24 oktober 2022 om 16:00

FC Groningen won zondagmiddag of spectaculaire wijze van PSV. In Euroborg werd de topploeg uit Eindhoven met 4-2 verslagen. In Boetnlaand waren Bjorn Meijer en Filip Kostic belangrijk als aangever, scoorden Mo El Hankouri en Alessio da Cruz en sloeg het noodlot toe bij Stefano Magnasco. 

Bjorn Meijer kent een mooie start bij de Belgische topclub Club Brugge. De vleugelspeler opgeleid op door FC Groningen heeft zich met zijn ploeg al gekwalificeerd voor de volgende ronde van de Champions League en drukt ook in de Belgische competitie steeds vaker zijn stempel. Na een assist in het grootste Europese toernooi, kon Meijer afgelopen week zijn eerste twee assists aantekenen in de competitie.
 
Midweeks werd thuis met 3-0 gewonnen van Sint Truiden en maakte de Deen Andreas Skov Olsen de laatste goal op aangeven van Meijer. Afgelopen weekend speelde Club Brugge 2-2 gelijk bij Royale Union SG. Al binnen een minuut gaf Meijer de beslissende voorzet wederom op zijn Deense ploeggenoot. Meijer speelde tot op heden 11 van de 14 competitiewedstrijden en alle vier de duels in de Champions League.
 
Filip Kostic maakte afgelopen zomer de overstap van het Duitse Eintracht Frankfurt naar de Italiaanse grootmacht Juventus. Kostic heeft direct een basisplaats afgedwongen en gaf vrijdagavond in de thuiswedstijd tegen Empoli al na 8 minuten spelen een assist. Zijn derde van het seizoen in 11 duels. Net als Meijer kwam ook Kostic – naast de duels in de Serie A – alle Champions League-wedstijden voor zijn club in actie.
 
Mo El Hankouri maakte zondagmiddag zijn tweede goal van dit seizoen. De multifunctionele speler van het Duitse 1. FC Magdeburg opende na 11 minuten spelen de score op bezoek bij Hamburger SV. De ploeg van El Hankouri – promovendus in de 2. Bundesliga – won verrassend met 3-2. El Hankouri ging na een uur spelen naar de kant, Ludovit Reis speelde de gehele wedstrijd bij HSV.
 
Alessio Da Cruz maakte zaterdag zijn eerste competitiegoal voor KV Mechelen. De aanvaller zette zijn ploeg met een bekeken schuiver na 22 minuten spelen naast KAS Eupen. De ploeg uit Mechelen nam eerder deze week afscheid van trainer Danny Buijs en won met 2-1. Da Cruz speelde een uur, Jason Davidson maakte bij KAS Eupen de 90 minuten vol.
 
Treurig nieuws vanuit Chili waar Stefano Magnasco afgelopen week de voorste kruisband van zijn rechter knie afscheurde. De verdediger speelde met Union Espanola tegen zijn oude club Universidad Catolica waarmee hij in het verleden meerdere keren kampioen werd. Magnasco raakte al vroeg in het duel geblesseerd en hoewel hij het nog probeerde, moest de back zich na een kwartier spelen laten vervangen. Later werd uit onderzoek duidelijk dat Magnasco zijn kruisband had afgescheurd.  

Magnasco

Gerelateerd nieuws.

3 weken geleden

Clubhuis Kids United officieel geopend

1 maand geleden

FC Groningen contracteert middenvelder Resink

3 maanden geleden

Van Eigen Bodem met Bai Kanu