string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Gedeelde passie voor FC Groningen.

Zaterdag 22 oktober 2022 om 10:00

De zon schijnt, we zijn vroeg wakker. Woensdagochtend. Maar geen gewone dag. Spanning? Een klein beetje. Vandaag mogen we vertellen over onze liefde voor FC Groningen. De liefde die jij mij hebt bijgebracht. 

DSC_0166

De afspraak staat om 11.00 uur, we komen om 10.04 uur aan bij Euroborg. Deuren naar de tribunes, ze openen speciaal voor ons. De vertrouwde plek, nummer 23 vrijwel gelijk aan de middellijn. De kalk is na de wedstrijd van zondag wat vervaagd, maar de lijn nog steeds zichtbaar. Ieder bezoek aan FC Groningen, ons FC Groningen is speciaal, maar deze keer is het wel heel bijzonder.
 
“Sfeer, strijd op het veld. FC Groningen is een dagje uit voor ons.”
 
De Rolly Side is waar we ons sinds het moment dat we elkaar zijn tegengekomen thuis voelen. De sfeer van het stadion, de strijd op het veld, de saamhorigheid met de supporters om ons heen. FC Groningen is een dagje uit voor ons, ook vandaag weer.
 
“FC Groningen is echt iets van ons geworden.”
 
Marianne, wat ben ik blij dat ik je ben tegengekomen. In de eerste plaats omdat jij, jij bent. Omdat we elkaar aanvullen, omdat je de vrouw bent bij wie ik wil zijn en met wie ik mijn leven wil delen. En ook omdat je me de liefde voor FC Groningen hebt laten zien. Sinds ik de verhalen van jou hoor, heb ik een groen-wit hart. Jouw passie werd, mijn passie. Een gedeelde liefde, voor altijd verbonden met elkaar en met FC Groningen. FC Groningen is echt iets van ons geworden.
 
“Liefde voor onze kleuren, liefde voor elkaar”
 
We genieten iedere wedstrijd weer. De supporters op de Noordtribune staan te springen, wij uiten de emoties anders. Niet minder intens, maar op een andere manier. Als echte supporters van de Trots van het Noorden. Als Groningers. Met een speciaal gevoel voor onze club, met liefde voor onze kleuren en met heel veel liefde voor elkaar. 

DSC_0184

“Als hij een schop kreeg, voelde jij het.”

Jouw verhalen hebben me altijd geraakt. Over de club, over het Oosterpark, over je neef Kurt Elshot. Het moment dat hij in het eerste ging spelen, kocht jij je seizoenkaart. Als hij een schop kreeg, voelde jij het. Daar is de band met FC Groningen voor jou ontstaan. Op de minder valide plaats in het Oosterpark. Dicht aan de zijlijn achter het gaas. Ik geniet van je verhalen van vroeger en ben blij deel uit te maken van de verhalen van nu. Herinneringen die we samen maken, herinneringen voor altijd. De bekerfinale, de overwinningen, het samen naar FC Groningen, dit bezoek. Iedere keer voegen we een verhaal toe. Het waren, zijn en blijven speciale momenten.
 
“Zoveel beteken jij voor me, zoveel betekent FC Groningen voor me.”
 
Ik ben dankbaar voor deze momenten, net als voor iedere dag dat we samen zijn. Sinds 2009 gaan we samen naar FC Groningen, vanaf februari mag ik je met trots mijn vrouw noemen. Mijn grootste droom is altijd geweest om je op de middenstip ten huwelijk te vragen. Zoveel beteken jij voor me, zoveel betekent FC Groningen voor me. Helaas ging dat door corona niet door. Heel jammer, maar het maakt mijn gevoel van trots niet minder groot.
 
 “Als je goed luistert, hoor je een zachte echo van onze stemmen.”
 
We kijken nog een keer rond, wat is het toch mooi. Zelfs een leeg stadion, alleen wij twee hier binnen. Het is indrukwekkend. Als je goed luistert, hoor je een zachte echo van onze stemmen. Vandaag maken we het mee, morgen is het één van de mooie herinneringen aan onze FC. Rolly Side, vak 23, ons speciale plekje in Euroborg. Voor nu en vele jaren die gaan volgen.     
 
Marianne en Harm de Wijs werden onlangs door FC Groningen uitgenodigd om in het stadion te komen vertellen over het ontstaan van hun bijzondere band met de Trots van het Noorden.  

Gerelateerd nieuws.

3 weken geleden

FC Groningen contracteert middenvelder Resink

2 maanden geleden

Van Eigen Bodem met Bai Kanu

3 maanden geleden

Het seizoen 2024/2025 begonnen met training op zonnig Corpus