string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

StartupGRO: Dit zijn de vijf uitverkozen startups.

Woensdag 12 oktober 2022 om 15:43

FC Groningen biedt jonge bedrijven een unieke kans om het zakelijk netwerk uit te breiden. Samen met haar partners en Founded in Groningen organiseert FC Groningen STARTUP-GRO. Gericht op start-ups in Noord-Nederland. De vijf startups die zijn verkozen maakten vrijdag 7 oktober bij de wedstrijd tegen RKC Waalwijk kennis met elkaar en het zakelijke netwerk van FC Groningen. 

FC Groningen zet in op groei en ontwikkeling. Word Groter. Op het veld via jonge talentvolle spelers waarmee keihard wordt gewerkt om de volgende stap in hun loopbaan te zetten. Ook naast het veld is de club op zoek naar talent, voor binnen de eigen organisatie of voor binnen de FC Groningen Business Club. Zakelijk talent krijgt kansen bij FC Groningen. Kansen om te groeien. Deze vijf startups zijn uitverkozen om deel te nemen aan het programma Startup-GRO

Alyx
Alyx traint vrouwen in de tech industrie. Oprichter Johanna Spiller ziet veel vrouwelijk talent in het bedrijfsleven, maar niet altijd komt dat talent geheel tot bloei. Alyx wil voor diversiteit zorgen in de tech industrie door middel van goede trainingen.
 
Streamladder
Content is key, wordt wel eens gezegd. Goede content is de sleutel voor groei. Streamladder is een tool waarbij het formaat van video’s gemakkelijk kan worden gewijzigd om het juiste bereik te realiseren. StreamLadder is bedacht en gestart door Lolke Bouma en iets meer dan een jaar actief. Middels StartupGRO wil de ambitieuze startup het netwerk uitbreiden en verbindingen leggen.
 
Wheelkeep
Wheelkeep is de onderneming van Pavlo Herman. Wheelkeep is een onzichtbare anti-diefstal-systeem voor fietsen. Via een app is de fiets, voorzien van onzichtbare beveiliging en altijd in contact met de smartphone. De fiets is vindbaar tot op 2 meter nauwkeurig. Zeker in een stad als Groningen met duizenden fietsen is Wheelkeep een handige en extra beveiliging voor je fiets.

Diamond Visions
Diamond Visions is een ambitieuze startup opgericht in mei 2022 door PHD-stundent aan het UMCG Thamir Hamoh. Diamond Visions is een kwantummicroscoopsysteem. Het is de eerste kwantummicroscoop die gebruik maakt van stikstofvacaturecentra (NV) die intracellulair worden gebruikt. Middels het netwerk binnen FC Groningen wil Diamond Visions snel groeien en de juiste verbindingen leggen.

Fors
Fors is een nieuw fietsenmerk opgezet door ondernemer Jay Bon. Groningen is de mooiste fietsstad van Nederland en nu is er ook een fietsmerk die founded is in Groningen. Hopelijk helpt de FC ons een handje naar het succes! De eerste 40 fietsen van Fors zijn dit jaar klaar. De hele stad op een fiets van Fors. Is het alleen een droom, of wordt FC Groningen het vliegwiel voor groei van Fors?
 
De vijf bedrijven zullen de rest van de eerste seizoenshelft bij thuiswedstrijden aanwezig zijn en zich in het zakelijke netwerk van FC Groningen storten. Daarnaast staat een aantal activiteiten voor deze bedrijven gepland waarmee het zakelijke netwerk middels hulp van FC Groningen kan worden vergroot en de juiste verbindingen kunnen worden gelegd. 

Starupgro2022

Gerelateerd nieuws.

3 weken geleden

Clubhuis Kids United officieel geopend

2 maanden geleden

FC Groningen contracteert middenvelder Resink

3 maanden geleden

Van Eigen Bodem met Bai Kanu