string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Elftal vragen aan…Jan Sok (BaSystemen).

Woensdag 12 oktober 2022 om 11:00

Het Groningse BaSystemen levert betrouwbare en innovatieve meetapparatuur voor Arbo, Milieu en Veiligheid. Het bedrijf werkt transparant en gelooft in de kracht van kennisdeling en samenwerking met gemak en plezier voor beide partijen. Veiligheidskundige Jan Sok, werkzaam als Senior Accountmanager bij het bedrijf, vertelt er middels deze ‘Elftal vragen’ meer over.

BA Systemen1

1. Jan, kun je vertellen wat BaSystemen voor bedrijf is. Wat doen jullie?
“BaSystemen is specialist op het gebied van meetapparatuur voor Arbo, Milieu en Veiligheid. Door niet alleen te verkopen en te verhuren, maar ook complete service te bieden zoals kalibratie en reparatie, kunnen we een echte partner zijn en werkend Nederland ondersteunen om elke dag een stukje veiliger en gezonder te maken.”
 
2. Wat meet/detecteert jullie apparatuur zoal?
“Alles op het gebied van de eerder genoemde Arbo, Milieu en Veiligheid (in de regel ook wel HSE; Health, Safety & Environment genoemd)! Denk hierbij aan instrumentatie om explosieve en toxische gassen en dampen te kunnen detecteren, maar ook apparatuur om geluid, trilling, (ultra)fijnstof, straling  en klimaat te kunnen monitoren. Ook voor systemen om alleenwerkers te beveiligen (man down systemen) ben je bij ons aan het juiste adres! Check vooral onze website www.basystemen.nl voor meer informatie.”
 
3. Waarschijnlijk is het meten van de CO2 in kantoren- en openbare ruimtes nu erg actueel?
“Klopt, mede door de Covid-pandemie heeft de luchtkwaliteit in scholen, kantoren en winkelcentra meer aandacht gekregen. Bij BaSystemen zijn we al jaren gespecialiseerd in het leveren van CO2-meters. Zo’n meter verschaft snel inzicht in de mate van verse lucht in ruimtes en op basis van scherpe data kunnen er vervolgens acties worden ondernomen.”
 
4. Jullie meetsystemen helpen onder anderen veiligheidskundigen en arbeidshygiënisten dagelijks om werkplekken veiliger en gezonder te maken. Hoe staat het met de veiligheid op de gemiddelde werkplek in Nederland?
“Veel bedrijven en organisaties hebben het goed voor elkaar, zijn scherp en denken vooruit. Maar bij veel ondernemingen en instanties valt er veel te verbeteren. Nog niet alle werkgevers beseffen zich goed genoeg dat er bijvoorbeeld een ‘Arbeidsomstandighedenwet’ is, waar je naar moet inrichten en handelen.”
 
5. In welke branches zijn jullie veel actief?
“We werken onder andere in de afvalverwerking, voor laboratoria, de olie-, gas- en chemiebranche, voor bouw- en sloopbedrijven en industrieel reinigers, maar bijvoorbeeld ook voor de luchtvaart waar we fijnstofmetingen doen. Bij het groot MKB helpen we door het beschikbaar stellen van CO2-meters en doen we veel metingen.”
 
6. Zijn er meetinnovaties te benoemen waar jullie met BaSystemen mee voorop lopen?
“Met de Alert Pro 1000 hebben we ’s werelds eerste real time asbestdetector in huis. Met dit meetprincipe kunnen we vezels van partikels onderscheiden en aanwezige asbestvezels in lucht detecteren. Een zeer gebruiksvriendelijk apparaat voor de bouw- en aannemerij, sloop- en saneringsbedrijven, politie en brandweer en woningbouwverenigingen bijvoorbeeld.”
 
7. Wat heb jij met FC Groningen?
“Mijn broer werkte vroeger in het zelfde slagersbedrijf als Martin Koeman; Visser Worsten. Daardoor volgden wij de verrichtingen van Ronald en Erwin Koeman altijd. Zelf voetbalde ik vroeger bij SC Drenthe en tegenwoordig krijg ik alles van FC Groningen mee via mijn schoonzoon. Dat is een zeer fanatieke FC Groningen-supporter.”
 
8. BaSystemen is ingestapt in de FC Groningen BusinessClub. Wat verwacht je van je lidmaatschap en jullie aanwezigheid?
 “We komen voor het plezier en voor de binding, maar niet alleen voor het plezier. We willen op een leuke manier ons netwerk vergroten en onze meetproducten en diensten onder de aandacht brengen. Daarom zul je mij ook veel bij activiteiten van de businessclub zien dit jaar.”
 
9. Wat zijn jullie groeiambities bij BaSystemen voor de komende jaren?
 “Onze business loopt goed, we laten al een mooie tijd groei zien en ook de vooruitzichten zijn gunstig. We willen echter vooral groeien door onze kennis over te dragen en primair voor veiligheid, gezondheid en plezier te staan. We denken vanuit kwaliteit en op basis daarvan willen we groeien.”
 
10. Wat weten mensen waarschijnlijk niet over jou of BaSystemen, wat wel leuk of belangrijk is om te weten?
 “Dat we oprecht een kennis-delende, transparante club zijn. We willen onze kennis en vaardigheden graag delen met bestaande- en potentiële relaties. We willen proactief inzicht geven in onze wereld van het meten en detecteren. We staan open voor ideeën en innovaties en samenwerkingen en door deze benaderbare, kennis-delende houding, hopen we ons netwerk uit te breiden.”
 
11. Heb je nog een goede tip voor meelezende ondernemers en collega businessclubleden aangaande jouw vakgebied?
 “Tijden veranderen en het is belangrijk dat werkgevers scherp zijn en blijven op mogelijke gezondheidsrisico’s van medewerkers of gasten. En daarom; vertrouwen is goed, maar controle is beter!”

BA Systemen

Gerelateerd nieuws.

3 weken geleden

Clubhuis Kids United officieel geopend

2 maanden geleden

FC Groningen contracteert middenvelder Resink

3 maanden geleden

Van Eigen Bodem met Bai Kanu