Onder-23 thuis onderuit tegen DOVO; onder-17 blijft kansrijk.

Zaterdag 20 april 2019 om 16:01

Jong FC Groningen heeft zaterdagmiddag de thuiswedstrijd tegen DOVO met 3-1 verloren. Bij rust was de stand 1-1. Daniel Bouman maakte de eretreffer. De onder-17 blijft in de race om het landskampioenschap door een 4-1 uitzege op FC Utrecht. Woensdag wordt de titelstrijd beslist in de thuiswedstrijd tegen koploper Ajax.

Op Sportpark Corpus den Hoorn kwam Jong FC Groningen zowel in de eerste als tweede helft niet goed uit de startblokken. De tegentreffer van Salim Amerzgiou werd nog geneutraliseerd door clubtopscorer Daniel Bouman, maar twee tegentreffers binnen vijf minuten na rust waren de ploeg van trainer Alfons Arts uiteindelijk teveel. Zo was de 1-3 tussenstand na 49 minuten uiteindelijk ook de eindstand. De broers Joshua en Enrico Patrick tekenden voor de treffers kort na de pauze.

Pelle Boevink, Tim Riksman (82’ Deonell Jamie), Kellian van der Kaap, Marijn Ploem, Stuart Ritchie, Gerald Postma, Daniël van Kaam, Luuk Wouters (46’ Rano Burger), Jhurrey Margaritha, Daniel Bouman, Matthijs Hardijk.
Rest bank: Oscar Hooiveld, Ken Raghoebar.

Opstelling DOVO
Tim van de Weerdhof, Don Nandel Wormgoor, Joshua Patrick, Abderrahim Loukili (67’ Quincy Arends), Roy Bakkenes, Marley Berkvens (80’ Leon Toonen), Muhamed Velagic, Enrico Patrick (85’ Tarik El Khoulati), Lars Middelwijk, Mitchill de Zwart, Salim Amerzgiou.

Scheidsrechter: Aafouallah
Toeschouwers: 200
Scores: 15’ Salim Amerzgiou 0-1, 21’ Daniel Bouman 1-1; 48’ Joshua Patrick 1-2, 49’ Enrico Patrick 1-3.

Onder-17
FC Groningen onder-17 blijft volop in de race voor de landstitel na de 2-1 uitzege bij FC Utrecht op zaterdagmiddag. Bij rust stond de ploeg van trainer Paul Matthijs nog met 1-0 achter, maar binnen zes minuten hadden Milan de Koe en Joël van Kaam de tussenstand omgebogen in een voorsprong. Halverwege de tweede helft bracht topscorer Romano Postema de stand op 1-3. Even later maakte Kian Slor de 1-4. Dat was later ook de eindstand.

Op die manier staan Ajax en FC Groningen na dertien gespeelde duels allebei op 30 punten. Het doelsaldo is in het voordeel van de Amsterdamse koploper, waardoor Groningen woensdag om 18.30 uur moet winnen van Ajax om het landskampioenschap in de wacht te kunnen slepen. Ajax heeft aan minimaal een gelijkspel genoeg.