string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Thom van Bergen Man of the Match na debuut voor de FC.

Maandag 09 januari 2023 om 13:22

Aanvaller Thom van Bergen is uitgeroepen tot Man of the Match na afloop van het duel met Excelsior. De spits – afkomstig uit de eigen Opleiding – debuteerde zondagmiddag in de Eredivisie. De debutant kreeg net iets meer stemmen dan keeper Michael Verrips. Luciano Valente, net als Van Bergen afkomstig vanuit de Opleiding, eindigde als derde. Doelman Verrips gaat aan kop in het algemeen klassement.

Spelers kunnen bij een uitverkiezing tot Man of the Match punten verdienen. Aan het einde van het seizoen wordt de speler met de meeste punten uitgeroepen tot Speler van het Jaar. Wie wordt de opvolger van Jørgen Strand Larsen? De spits werd vorig jaar verkozen tot Speler van het Jaar. 

Puntentelling 
De Man of the Match krijgt drie punten voor het totaalklassement, de nummer 2 twee punten en de nummer 3 krijgt één punt voor de ranglijst. De speler, die na afloop van de laatste reguliere competitiethuiswedstrijd van het seizoen bovenaan staat of niet meer te achterhalen is door zijn teamgenoten, wordt uitgeroepen tot  Speler van het Jaar. Bij een gelijk puntentotaal is het aantal verkiezingen tot Man of the Match doorslaggevend. Spelers die tijdens het seizoen vertrekken, worden geschrapt uit het totaalklassement. 

Thuis- en uitwedstrijden
De Man of the Match bij ieder thuisduel gekozen door middel van een verkiezing. Iedereen kan stemmen op zijn of haar favoriete speler van de wedstrijd via een formulier op de website. Tot het laatste fluitsignaal is het mogelijk om je stem uit te brengen. Ook bij de uitwedstrijden van FC Groningen bestaat de mogelijkheid via de website te stemmen op de Man of the Match. https://www.fcgroningen.nl/motm 
 
Het stemmen op de Man of the Match voor de uitduels van FC Groningen in de Eredivisie loopt tot en met de maandag 12.00 uur na een gespeelde uitwedstrijd eveneens dus via het speciale formulier op de website https://www.fcgroningen.nl/motm

Uitslag Excelsior-uit

1Thom van Bergen3 punten
2Michael Verrips2 punten
3Luciano Valente1 punt

Algemeen klassement na 15 speelronden.

1Michael Verrips  15 punten
2Ricardo Pepi 11 punten
3Radinio Balker9 punten
4Peter Leeuwenburgh7 punten
4Mike te Wierik 7 punten
6Luciano Valente6 punten
7Florian Krüger5 punten
7Cyril Ngonge5 punten
9Tomas Suslov4 punten
9Isak Määttä4 punten
11Laros Duarte 3 punten
11Jan de Boer3 punten
11Thom van Bergen3 punten
14Neraysho Kasanwirjo1 punt
14Ragnar Oratmangoen1 punt
14Ramon Pascal Lundqvist1 punt

Gerelateerd nieuws.

5 dagen geleden

Vaessen Koning van de Wedstrijd na gelijkspel tegen Feyenoord

2 weken geleden

Wedstrijdtickets Feyenoord-thuis aangeboden gekregen? Trap er niet in!

2 weken geleden

Woensdag 10.00 uur start kaartverkoop sc Heerenveen-uit