string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Opleiding: TCM’ers voor seizoen 2023/2024 benoemd.

Woensdag 05 april 2023 om 10:00

De FC Groningen Opleiding heeft haar trainer/coach/managers (TCM) voor de jongensteams van het komende seizoen benoemd. Alle huidige eindverantwoordelijken gaan door bij hun teams. Willem Strijland komt nieuw binnen de Opleiding en krijgt de verantwoording over de wedstrijdgroep FC Groningen onder-15.

Manager Voetbal & Opleiding Art Langeler en hoofd voetbalontwikkeling onderbouw Byron Bakker zijn content met het trainerskorps binnen de Opleiding. “Het is een mooie mix van jong talent, ervaren krachten met pedagogische vakkennis en ervaring in het betaalde voetbal. We zijn blij met de continuïteit. Onze TCM’ers weten in samenwerking met de verschillende specialisten die we binnen de club hebben, onze leerlijnen uitstekend door te voeren en te vertalen op het veld. Daardoor bieden we onze spelers een volledige en uitgebalanceerde voetbalopleiding.”

Jordi Biemolt (Onder-12)

Jordi Biemolt (Onder-12) en Dirick Jan van Strien (Onder-13) beginnen na de zomer aan hun tweede seizoen als trainer/coach/manager binnen de Opleiding. Beide ambitieuze trainers hebben een belangrijke rol in de transitie van Voorselectie naar Opleiding waarbij de spelers kennismaken met de werkwijze en de kernwaarden binnen de Opleiding van FC Groningen.

Dirick Jan van Strien (Onder-13)

Jeroen Scholma, TCM FC Groningen onder-14, is al jaren een vaste kracht in het trainerskorps. Björn Zwikker, verantwoordelijk voor Onder-16, gaat na de zomer beginnen aan zijn derde seizoen bij de FC. Beide mannen zorgen voor continuïteit binnen de Opleiding.

Samen met nieuweling Willem Strijland hebben ze een belangrijke rol in de overgangsfase van onderbouw naar bovenbouw. De uit Norg afkomstige Strijland komt over van VVV-Venlo en zal de wedstrijdgroep FC Groningen onder-15 trainen en coachen.

De club ziet in de leeftijd van 14 tot en met 16 dat in deze lichting veel spelers vroeg of juist laat rijp zijn wat betreft biologische leeftijd.  Via FC Groningen onder-15 kunnen de spelers die fysiek nog niet zover zijn om aan te haken bij FC Groningen onder-16 op een goede manier worden bediend.

Jeroen Scholma (Onder-14)
Björn Zwikker (Onder-16)

Binnen de bovenbouw blijven de twee voormalig profvoetballers Melchior Schoenmakers en Sander van Gessel aan de Opleiding verbonden. Onder leiding van deze TCM’ers moeten spelers de laatste stap van jeugdspeler naar profvoetballer gaan zetten. Beide mannen hebben bijna 200 wedstrijden in het eerste van de club gespeeld en weten wat er wordt gevraagd in het profvoetbal.

Melchior Schoenmakers (Onder-18)

Schoenmakers en Van Gessel gaan nadrukkelijk participeren binnen het trainingsprogramma van het eerste elftal zodat de overgang van Opleiding naar eerste elftal voor spelers geleidelijk kan verlopen. Met als gewenst resultaat dat er nog meer jonge spelers uit de eigen Opleiding doorbreken bij FC Groningen en kunnen slagen in Euroborg. Peter Hoekstra blijft als Skillstrainer verbonden aan de Opleiding en zal deze rol ook nadrukkelijker gaan vertolken bij het eerste elftal.

Sander van Gessel (Onder-21)

De oud-international verzorgt specifieke techniektrainingen binnen alle lichtingen bij de Trots van het Noorden. Hoekstra zal net als Schoenmakers en Van Gessel participeren in het trainingsschema van de A-selectie. Robert Smit en Marcel Groothof zijn de specialisten omtrent keeperstraining en Floris van Es blijft verantwoordelijk voor de Voorselectie en Regioplan Voetbalontwikkeling.

Gerelateerd nieuws.

7 dagen geleden

Zes thuiswedstrijden op Corpus

06:12
1 week geleden

Jorg Schreuders Eredivisie Talent van de Maand augustus

1 week geleden

Internationals weer op weg terug naar Groningen