string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Elftal vragen aan…Mirjam Jager (Grand Café Time Out).

Woensdag 23 maart 2022 om 11:00

Mirjam Jager is samen met haar broer Dick eigenaar van Grand Café Time Out. Al jaren is deze mooie horecazaak verbonden aan de FC Groningen Business Club. Jager voelt zich thuis bij FC Groningen waar vele mooie gesprekken worden gevoerd tijdens wedstrijddagen. De familie Jager zorgt ook voor gezelligheid in de eigen zaak. Sommige gasten in Grand Café Time Out noemen het grand café ook wel ‘de huiskamer van de Poelestraat'. Leer Mirjam Jager beter kennen via de rubriek ‘Elftal vragen aan...’ 

time out

1. Grand Café Time Out is geen doorsnee café. Wat zijn jullie wel? 
“Wij zijn een dynamisch en veelzijdig Grand Café. We zitten in de Poelestraat in Groningen en zijn toegankelijk voor alle leeftijden en achtergronden. We hebben een gevarieerde menukaart vol met heerlijke lunch- en borrellekkernijen en een lekkere avondhap.”  

2. Wat is jullie ‘specialiteit'?  
Onze saté en spareribs zijn echte ‘Time out-specialiteiten’. Deze gerechten worden al vanaf 1985 middels speciaal receptuur van mijn vader gemaakt. Om die specifieke smaak te waarborgen hebben we onlangs zo ongeveer de hele voorraad kruiden opgekocht bij onze groothandel. We kunnen zo nog jaren vooruit!” 

3. Jullie zijn met Time Out al jaren sponsor van de FC. Waarom? 
“Bij FC Groningen in de lounge praten we graag bij met andere ondernemers en goede bekenden. We komen er niet voor de zaken of om zieltjes te winnen, maar in de loop van de jaren hebben we natuurlijk wel heel veel mensen leren kennen door onze aanwezigheid en het lidmaatschap. Natuurlijk levert dat ook regelmatig reserveringen of een bezoekje aan ons restaurant op.” 

4. Wat hebben jullie het bedrijfsleven zoal te bieden? 
“Naast onze borrel- en restaurantfaciliteiten zijn onze separate vergaderruimtes interessant voor ondernemers. We hebben een grote zaal met een capaciteit van zestig personen voor buffetten, pubquizen, et cetera en een kleinere zaal voor MT-overleg of vergaderingen. Ook onze Heineken Bar is erg in trek bij ondernemers. In die bar kun je prima vrijdagmiddagborrels voor zo’n veertig personen organiseren.”  

5. Hoe kijk jij naar het jaar 2022? Wat zijn je doelstellingen?  
“Wij hebben geen specifieke groeidoelstellingen waar we dit jaar op mikken, aan gasten of aandacht nog geen gebrek. Ik hoop vooral dat alles dit jaar weer ‘normaal’ zal worden. Gewoon weer lekker werken in ons normale ritme van 11.00 ’s ochtends tot 03.00 uur ’s nachts. Daarnaast hoop ik dat we als horecaondernemers geen ‘politieagentje’ meer hoeven te spelen.” 
 
6. Het zit niet altijd mee. De afgelopen jaren zijn daar een mooi voorbeeld van. Hoe ga jij om met tegenslag en hoe houd je jezelf fysiek en mentaal fit in drukke tijden? 
“Sport is voor mij altijd al een belangrijke uitlaatklep. En dan met name kickboksen. Tijdens de trainingen kan ik enorm veel energie kwijt en denk ik even nergens aan. Het helpt mij om zowel fysiek als mentaal scherp te blijven.” 

7. Wat heb jij de afgelopen periode geleerd?  
“Ik heb geleerd om te relativeren. De afgelopen jaren waren zakelijk wellicht niet de gemakkelijkste, maar wij komen er wel weer bovenop, hoor. Het bedrijf is niet het allerbelangrijkste. De gezondheid van je familie en van jezelf is belangrijker. Gelukkig is iedereen in ons gezin nog gezond, dat is me veel meer waard!” 

8. Jullie kunnen altijd wel nieuwe horecamedewerkers gebruiken. Waar zijn jullie zoal naar op zoek? 
“We zoeken mensen met leidinggevende horeca-ervaring voor onze bediening. Gastvrije, sociaal vaardige mensen, die het leuk vinden om in ons restaurant met jonge collega’s te werken. Op dit moment hebben we zelfs werk voor drie vaste medewerkers met zulke leidinggevende talenten.” 

9. Waarom is het zo leuk om bij Time Out te werken? 
“Mijn broer Dick en ik zijn als eigenaren erg betrokken en in ons familiebedrijf ervaar je nog echt korte lijnen. We hebben een jong en veelzijdig team dat leuk met elkaar optrekt. We bieden veelzijdige diensten, hebben veel bijzondere vaste gasten en ons bedrijf is echt een begrip in Groningen. Sommigen noemen ons ‘de huiskamer’ van de Poelestraat.” 

10. Heb je ook een inspiratiebron of voorbeeldfiguur waar je veel aan hebt of hebt gehad? 
“Ik heb heel veel geleerd van mijn ouders! Mijn moeder Jeanette was vroeger de bindende factor voor ons personeel en onze gasten. Ze werkte keihard en stond voor iedereen klaar. Mijn vader Dick was de man van de ideeën en ondernemerscreativiteit. Zijn bestuurlijke invalshoeken en grote netwerk zorgden voor verbinding en het uitbouwen van onze goede naam.” 

11. Tot slot: heb je ook een lijfspreuk? 
“Don’t dream your life, live your dreams. Je leeft nu en daarbij moet je niet te veel aan later denken. Geniet van alles wat je hebt en stel de dingen die je altijd al hebt willen doen niet te lang uit. Door beleving, samenzijn en gezelligheid creëer je herinneringen. Die zijn waardevol!” 
 

Gerelateerd nieuws.

3 weken geleden

Clubhuis Kids United officieel geopend

2 maanden geleden

FC Groningen contracteert middenvelder Resink

3 maanden geleden

Van Eigen Bodem met Bai Kanu