string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

FC Groningen start pilot met ‘Kaartenmarkt’.

Woensdag 19 april 2023 om 10:00

FC Groningen start voor de thuiswedstrijd van aankomende zaterdag tegen N.E.C. met een pilot: ‘Kaartenmarkt’. Supporters met een ticket op de uitverkochte Tonny van Leeuwen Tribune kunnen – indien ze niet zelf de wedstrijd bezoeken – hun kaart via de Kaartenmarkt aanbieden aan medesupporters. De Kaartenmarkt gaat via de online ticketshop van FC Groningen. Alleen seizoenkaarthouders kunnen hun kaart aanbieden. Het betreft een test voor het competitieduel met N.E.C. van aanstaande zaterdag.

In de online ticketshop van FC Groningen staat vanaf heden rechtsboven in het menu de optie ‘Kaartenmarkt’. Hier kunnen seizoenkaarthouders op de Noordtribune, die zaterdag niet bij de wedstrijd aanwezig kunnen zijn, hun ticket aanbieden. Wanneer het ticket wordt verkocht, krijgt de oorspronkelijke kaarthouder 1/17 van het bedrag van de seizoenkaart teruggestort. Het ticket is te koop voor het reguliere bedrag van een toegangskaart op de Noordtribune. Een ticket is enkel te koop voor supporters met een account in de ticketshop.

Je kaart aanbieden:

  • Log in bij de online ticketshop via https://tickets.fcgroningen.nl;
  • Ga rechtsboven in het menu naar ‘Mijn seizoenkaarten’;
  • Je selecteert voor welke wedstrijd je jouw seizoenkaartplek wilt verkopen en vinkt deze aan;
  • Je klikt bovenin op ‘Verkopen’;
  • Vul jouw IBAN in, bundel eventueel meerdere posities voor verkoop en klik op ‘Bevestigen’;
  • Jouw plaats is direct aangeboden voor de verkoop. Je ontvangt een bevestiging per e-mail als deze is doorverkocht.

Een kaart kopen via Kaartenmarkt

  • Log in bij de online ticketshop via https://tickets.fcgroningen.nl;
  • Navigeer bovenin naar de tekst ‘Naar Kaartenmarkt’ of zoek direct je gewenste wedstrijd en klik op de button ‘Naar Kaartenmarkt’;
  • Selecteer zelf je plaatsen en rond de bestelling af;
  • Tickets via de Kaartenmarkt zijn beschikbaar wanneer de Tonny van Leeuwen is uitverkocht via de reguliere ticketshop

Wanneer je de kaart hebt aangeboden in de Kaartenmarkt, maar toch weer uit de verkoop wilt halen, ga je naar Kaartenmarkt zoals hierboven omschreven. Je selecteert de kaart in de kaartenmarkt en vinkt deze aan. Klik daarna op ‘uit de verkoop halen’.

Op de Tonny van Leeuwen Tribune zijn ongeplaceerde vakken en geplaceerde vakken. De tickets in een ongeplaceerd vak worden in volgorde van aanmelding gekocht. Bij de geplaceerde vakken koop je daadwerkelijk de stoel die je uitkiest. FC Groningen werkt zaterdag voor het Eredivisieduel met N.E.C. met een pilot waarbij de Kaartenmarkt alleen open is voor supporters die een kaart willen kopen op de uitverkochte Tonny van Leeuwen Tribune.

Wanneer de test succesvol is, wordt de pilot doorgetrokken naar de resterende thuiswedstrijden van de competitie. Mocht de gehele pilot succesvol verlopen, zal FC Groningen de Kaartenmarkt ook openen voor de andere twee publiekstribunes. Dit gebeurt enkel in het geval de gehele tribune is uitverkocht.

Alleen seizoenkaarthouders kunnen hun ticket aanbieden. De ‘Kaartenmarkt’ is te bereiken via https://tickets.fcgroningen.nl. Lees hier de veel gestelde vragen.

Gerelateerd nieuws.

5 uur geleden

FC Groningen draagt zondag shirt van Ruben zijn dromen

10 uur geleden

Wegwerkzaamheden aan Europaweg; kom op tijd naar Euroborg

1 dag geleden

Euroborg zondag nagenoeg uitverkocht, kaartenmarkt open