string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Kaartverkoop eerste uitduel woensdag van start.

Dinsdag 01 augustus 2023 om 10:15

De competitiestart nadert. FC Groningen speelt op vrijdag 11 augustus de eerste wedstrijd, thuis in Euroborg tegen Jong Ajax. Een ruime week later – maandag 21 augustus – wordt in de Utrechtse Galgenwaard afgetrapt tegen Jong FC Utrecht. Kaartverkoop voor dat duel is gestart voor supporters die behoren tot de voorrangsgroep.

De kaartverkoop voor alle wedstrijden van de FC verloopt via de FC Groningen Ticketshop: https://tickets.fcgroningen.nl. Hier kunnen zowel seizoenkaarten als losse tickets voor de wedstrijden worden gekocht.

Voorrangsgroep
Voor uitduels werkt FC Groningen met twee verkoopmomenten. Eerst zijn de supporters die behoren tot de voorrangsgroep aan de beurt. Deze groep supporters, die de afgelopen twee seizoenen voor elf officiële uitwedstrijden of meer een kaart hebben gekocht, hebben een kleine week het eerste recht op het kopen van een ticket. Daarna is het ook voor supporters met een seizoenkaart of clubcard die niet tot de voorrangsgroep behoren mogelijk een ticket te kopen. Meer informatie over de voorrangsgroep vind je hier.

Galgenwaard
FC Groningen speelt op maandag 21 augustus om 20.00 uur uit bij Jong FC Utrecht. Het duel wordt gespeeld in Stadion Galgenwaard en er zijn 400 tickets beschikbaar voor supporters van FC Groningen. Er geldt een verplichte buscombi. Supporters die behoren tot de voorrangsgroep kunnen vanaf woensdag 2 augustus 09.00 uur een ticket kopen. Zij hebben tot dinsdag 8 augustus 23.59 uur het eerste recht. Vanaf woensdag 9 augustus 09.00 uur zijn alle supporters met een seizoenkaart of clubcard aan de beurt. Een ticket is vanaf bovengenoemde data te koop via https://tickets.fcgroningen.nl

Prijs
Prijs voor de bus is dit seizoen vastgesteld op €35,- per ticket. De prijsstijging ten opzichte van afgelopen seizoenen heeft onder meer te maken met de indexering wat betreft de huur voor de bussen en de hogere benzinekosten. De ticketprijs voor vrij vervoer wordt dit seizoen staan op €10,-. De ticketprijs voor eigen vervoer wordt €6,-. Beide vervoersregelingen gelden niet voor de wedstrijd tegen Jong FC Utrecht.  

Stewards
FC Groningen is op zoek naar vrijwilligers die steward willen worden en een rol willen vervullen bij uitwedstrijden. Momenteel is er een tekort aan stewards waardoor de kans bestaat dat de kosten voor het bezoeken van uitwedstijden op termijn gaan oplopen. De club hoopt dat meerdere mensen zich aanmelden om steward te worden bij FC Groningen. De club betaalt de benodigde opleiding tot steward en biedt daarnaast een vrijwilligersvergoeding. Heb je interesse om steward te worden bij FC Groningen? Meld je dan aan: https://werkenbij.fcgroningen.nl/aanmelding-vrijwilliger

Thuiswedstrijden 
Seizoenkaart- en clubcardhouders kunnen losse tickets kopen voor de eerste zes wedstrijden in Euroborg. Voor het eerste duel op vrijdag 11 augustus met Jong Ajax geldt ondertussen vrije verkoop. Voor de wedstrijd tegen Willem II op zondag 27 augustus start de vrije verkoop op woensdag 2 augustus, 09.00 uur. Tickets zijn te koop via https://tickets.fcgroningen.nl. Supporters van de bezoekende club kunnen alleen via hun eigen club een kaart kopen voor het uitvak van Euroborg.

Het is ook nog steeds mogelijk om een seizoenkaart te kopen via https://tickets.fcgroningen.nl. Met een seizoenkaart ben je verzekerd van een vaste plaats in Euroborg. Momenteel hebben ruim 11.600 supporters een seizoenkaart.

Seizoenkaarthouders die met de auto naar het stadion toe komen hebben de mogelijkheid een parkeerabonnement te kopen bij P2 MyOffice via dit formulier. Zij zijn altijd verzekerd van een parkeerplaats dichtbij het stadion.

Gerelateerd nieuws.

5 dagen geleden

Vaessen Koning van de Wedstrijd na gelijkspel tegen Feyenoord

2 weken geleden

Wedstrijdtickets Feyenoord-thuis aangeboden gekregen? Trap er niet in!

2 weken geleden

Woensdag 10.00 uur start kaartverkoop sc Heerenveen-uit