string(17) "WP Rocket/Preload"

Voetbal bij de Club.

De honderden amateurverenigingen in het verzorgingsgebied van FC Groningen zijn goud waard in de missie om bewegingsarmoede tegen te gaan. FC Groningen heeft diverse Meer & Beter Bewegen programma’s ontwikkeld om voetballen op de club te stimuleren voor iedereen.

Amateurconvenant

Het FC Groningen Amateurconvenant bestaat uit ruim 200 amateurverenigingen. Deze verenigingen zijn afkomstig uit het verzorgingsgebied van FC Groningen (voornamelijk provincie Groningen, Drenthe en Oost-Friesland). Als betaald voetbal organisatie heeft FC Groningen een voorbeeldfunctie in de samenwerking met de amateurvereniging en wil het graag bijdragen aan het versterken van het voetbalniveau en voetbalbeleving in Noord-Nederland. Kennisdeling tussen FC Groningen en de amateurvereniging speelt hierin een cruciale rol. Dat is waar we de komende jaren binnen het Amateurconvenant op gaan inzetten! Meer over het Amateurconvenant van FC Groningen vind je hier.

Regioplan

FC Groningen is een trotse voetbalclub met een sterke betrokkenheid met de regio. Wij voelen daarom ook een maatschappelijke verantwoordelijkheid om onze regio te beïnvloeden op voetbalgebied. Samen met onze Partnerclubs Voetbalontwikkeling willen wij het algehele niveau in de regio verhogen, met als doel: jeugdvoetballers nog betere én gelijke(re) ontwikkelkansen te bieden tijdens trainingen, en jeugdvoetballers een goede basis te bieden voor een leven lang voetballen/sporten, waardoor we positief bijdragen aan het tegengaan van bewegingsarmoede.

OldStars Sport

FC Groningen zet zich met OldStars Sport actief in om ouderen in beweging te krijgen en te houden. Dit doen wij samen met verschillende partners uit de regio om ouderen te inspireren een leven lang te bewegen. FC Groningen is al jaren één van de voorlopers op het gebied van Walking Football en stimuleert verenigingen in het verzorgingsgebied het voetbal voor senioren actief aan te bieden. Het maakt niet uit of mensen gaan voetballen, zolang ze maar in beweging komen en zodoende een gezondere toekomst tegemoet gaan. Met onze OldStars beweegambassadeurs willen we laten zien dat je nooit te oud bent om met plezier en gevarieerd te bewegen.

“We hebben op deze leeftijd allemaal we wat en middels Walking Football kunnen we allemaal weer in beweging komen” Jaap Spanjer, FC Groningen OldStars

Lees hier meer over OldStars Sport.

G-Voetbal

FC Groningen is actief betrokken bij het G-Voetbal in onze regio. Zo organiseert de Trots van het Noorden jaarlijks het FC Groningen G-voetbaltoernooi. Dit toernooi is tevens het langslopende maatschappelijke programma van de club. Het initiatief om een voetbaltoernooi in Noord-Nederland te organiseren is al in 2003 geïnitieerd. Tijdens deze fantastische voetbalmiddag worden de teams de hele dag begeleid en gecoacht door trainers en spelers van FC Groningen. Plezier en gezelligheid staan, net als respect en sportparticipatie, voorop.

Kids United

Kids United is een Groningse voetbalvereniging voor spelers en speelsters met een fysieke of geestelijke beperking, ontstaan in 2003. FC Groningen heeft Kids United in 2011 geadopteerd en was daarmee één van de eerste betaald voetbalclubs met een officieel G-voetbalteam. Kids United bestaat spelers met zeer uiteenlopende beperkingen. Iedereen is welkom bij Kids United! Inmiddels is de stichting uitgegroeid tot een prachtige sportclub waar iedereen op zijn of haar eigen niveau kan trainen en regelmatig een wedstrijd speelt.