string(17) "WP Rocket/Preload"

Eerste profcontract voor Sven Bouland bij FC Groningen.

Woensdag 05 juni 2024 om 15:00

Sven Bouland heeft zijn eerste profcontract getekend bij FC Groningen. De 18-jarige verdediger heeft zich voor drie jaar (tot medio 2027) verbonden aan de Trots van het Noorden. Bouland speelt al vanaf de onder-12 bij FC Groningen. Afgelopen week mocht de tweevoudig jeugdinternational in het bijzijn van zijn familie in Euroborg zijn handtekening zetten onder een eerste officiële overeenkomst.

Sven Bouland begon met voetballen bij JV Oosterwolde. De verdediger woont nog altijd in de gelijknamige plaats. Zijn overstap destijds naar de Opleiding van FC Groningen typeert hij als groot. “Ik ging van een dorp naar de grote stad. Ik ben van huis uit een rustige jongen, de jongens hier in Groningen waren drukker. Daaraan moest ik wennen. Maar al met al ben ik soepel door de Opleiding gelopen en heb ik me goed kunnen ontwikkelen.”

Dat bleek afgelopen week toen hij zijn krabbel zette onder een profovereenkomst. “Een heel mooi moment”, kijkt Bouland daarop terug. “Het is waar je al die jaren naar toe hebt gewerkt en om dat dan te mogen delen met je familie is heel fijn, want ook zij hebben veel voor mij gedaan en mij al die jaren geholpen.”

Het afgelopen seizoen begon Bouland bij FC Groningen onder-18. Naast wedstrijden in FC Groningen onder-21 stond zijn naam het afgelopen seizoen tevens ook al negen keer op het wedstrijdformulier van het eerste elftal en trainde hij ook regelmatig mee met de eerste selectie onder leiding van hoofdtrainer Dick Lukkien. Bouland staat te trappelen om zijn officiële debuut te mogen maken in het eerste elftal. “FC Groningen betekent veel voor me. Ik kom hier al vanaf mijn jongste jeugd. Komend seizoen ga ik proberen aan te sluiten bij het eerste elftal en hoop ik me goed te kunnen laten zien en mezelf op termijn in de basis te spelen in Euroborg.”

Gerelateerd nieuws.

02:24
6 dagen geleden

Avishay Lachman eerste genomineerde Leonardo Hotels Strijder van het Jaar 2025

6 dagen geleden

Zes opleidingsteams in actie

2 weken geleden

Vier duels op Corpus deze zaterdag