string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Kaartverkoop oefenduels in Leek en Rolde start woensdag 10.00 uur.

Woensdag 03 juli 2024 om 08:00

FC Groningen speelt de komende weken diverse oefenwedstrijden in voorbereiding op het Eredivisie-seizoen 2024/2025. Veelal worden de duels afgewerkt in de regio, dichtbij de supporters. Alle vergunning van de reeds bekendgemaakte oefenwedstrijden zijn verleend, dus ook die in Rolde tegen FC Emmen en het duel in Leek tegen Rot Weiss Erfurt. De FC ontmoet de Duitsers op zaterdag 13 juli in Leek op het sportpark van VEV’67. Kaarten zijn vanaf woensdag 3 juli 10.00 uur te koop via de FC Groningen Ticketshop

De selectie van trainer Dick Lukkien is vorige week begonnen met trainen en gaat in de komende dagen twee keer het veld in voor oefenwedstrijden. Vanavond (woensdag 3 juli) wordt gespeeld in Norg tegen VV GOMOS. De aftrap staat gepland om 19.30 uur. Zaterdag 6 juli is VV ASVB in Blijham de tegenstander. De aftrap deze middag is 14.00 uur. Voor beide duels gaat de kaartverkoop via de organiserende amateurvereniging.

In de derde week van de voorbereiding gaat de selectie op trainingskamp in het Overijselse Delden. Gedurende het trainingskamp staan er naast de vele trainingssessies twee wedstrijden gepland. FC Groningen speelt achter gesloten deuren tegen het Belgische FC Dender, net als de FC gepromoveerd naar het hoogste niveau. Het trainingskamp wordt afgesloten met de oefenwedstrijd tegen het Duitse Rot Weiss Erfurt. Deze tweede wedstrijd is wel toegankelijk voor supporters.

Dat duel met de Duitsers staat op zaterdag 13 juli op het programma in Leek op het sportpark bij VEV’67. Aftrap in Leek is om 15.00 uur. Beide ploegen ontmoetten elkaar in 1991 in Europees verband. In 2014 kwamen FC Groningen en Rot Weiss Erfurt elkaar tegen in een erewedstrijd op Duits grondgebied. Er werd in Erfurt afscheid van het ‘oude’ Steigerwaldstadion.

Op die avond in oktober is een bijzondere band ontstaan tussen de fanatieke supportersgroepen van beide clubs. Deze band is in de loop der jaren zo hecht geworden dat er de afgelopen seizoenen regelmatig succeswensen vanuit Erfurt op de tribunes werden getoond in Euroborg en andersom. Kortom een bijzondere wedstrijd in de huidige oefencampagne. Kaarten voor dit oefenduel zijn vanaf woensdag 3 juli te koop via de FC Groningen Ticketshop. https://tickets.fcgroningen.nl.

Op datzelfde moment start via de FC Groningen Ticketshop ook de kaartverkoop voor de traditionele oefenwedstrijd tegen FC Emmen in Rolde. De Noordelijke clash wordt op zaterdag 20 juli op het sportpark van Rolder Boys afgetrapt om 14.30 uur.

Kaarten voor oefenwedstrijden in de voorbereiding kosten 10 euro per stuk. Jeugd van 5 tot en met 12 jaar betaalt 5 euro. Kinderen tot en met 4 jaar mogen gratis naar binnen. FC Groningen zal haar supporters de komende periode met updates blijven informeren over de oefencampagne voor het seizoen 2024/2025.

Gerelateerd nieuws.

2 maanden geleden

Dinsdag 10.00 uur start voorverkoop Go Ahead Eagles-thuis

2 maanden geleden

Kaartverkoop Almere-uit start woensdag voor voorrangsgroep

3 maanden geleden

Verkoop RKC-uit woensdag 10.00 uur van start voor voorrangsgroep