string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

FC Groningen verlengt contract met Luciano Valente.

Vrijdag 19 juli 2024 om 10:10

FC Groningen heeft het contract van Luciano Valente opengebroken en verlengd. De creatieve nummer 10 had nog een overeenkomst in Euroborg tot 2026 en staat met zijn nieuwe verbintenis tot de zomer van 2028 onder contract bij de Trots van het Noorden. De Groninger doorliep de gehele Opleiding van de club en groeide uit tot één van de sterkhouders in het afgelopen seizoen.

De 20-jarige middenvelder begon met voetballen bij GVAV Rapiditas waarna hij al snel op de radar van FC Groningen kwam. Na een succesvolle selectiedag stroomde Valente in het seizoen 2014/2015 in bij de jongste jeugd van de Opleiding, FC Groningen onder-12. Succesvol doorliep de Stadjer de gehele Opleiding op Corpus waarna hij op 14 augustus 2022 in de Johan Cruijff ArenA debuteerde in het eerste elftal van FC Groningen op bezoek bij Ajax.

In zijn debuutseizoen kwam Valente tot 20 Eredivisiewedstrijden voor de Trots van het Noorden. Afgelopen seizoen groeide de middenvelder uit tot basiskracht en was hij één van de sterkhouders in het team onder leiding van trainer Dick Lukkien dat promotie afdwong naar de Eredivisie. De huidige nummer 10 speelde in totaal 61 wedstrijden in het eerste waarin hij acht goals maakte en negen keer de assist op een doelpunt verzorgde.

Met de opwaardering en verlenging van het contract tot 2028 heeft de club Valente langer kunnen binden. De hoofdpersoon zelf is blij en trots dat hij het groen-wit van zijn FC blijft dragen. “Ik heb er na afgelopen seizoen nooit een geheim van gemaakt dat ik graag met FC Groningen de Eredivisie in wil. Daarover heb ik ook met mijn management en familie goede gesprekken gevoerd. De Eredivisie is het niveau waarop ik me dit seizoen wil laten zien. Ik ben trots op en blij met de waardering die ik krijg vanuit de club en blij dat het contract is opengebroken.”

Valente kijkt uit naar het komende seizoen dat op vrijdag 9 augustus in Euroborg wordt afgetrapt tegen NAC Breda. “Het geeft me nog iedere keer een enorme kick om in het stadion te spelen voor onze fantastische supporters. Zij geven me elke wedstrijd weer extra energie. Het groen-witte shirt van FC Groningen aantrekken blijft altijd speciaal en ik kijk erg uit naar het nieuwe seizoen en de komende periode in mijn stad Groningen bij deze mooie club.”

Gerelateerd nieuws.

4 weken geleden

Teleurstellende derby voor FC Groningen

2 maanden geleden

FC Groningen contracteert middenvelder Resink

3 maanden geleden

Romano Postema tekent bij tot medio 2027