string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

FC Groningen transfereert Laros Duarte naar Puskás Akadémia.

Vrijdag 23 augustus 2024 om 08:00

FC Groningen heeft met het Hongaarse Puskás Akadémia FC overeenstemming bereikt over de transfer van Laros Duarte. De 27-jarige middenvelder vervolgt per direct zijn loopbaan in Hongarije. Duarte had in Euroborg nog een contract tot het einde van het huidige seizoen.

Laros Duarte werd aan het begin van het seizoen 2021/2022 door FC Groningen overgenomen van Sparta Rotterdam. De creatieve middenvelder debuteerde op 12 september 2021 voor de Trots van het Noorden in de thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen. Het was de eerste van in totaal 81 wedstrijden voor de club.

Duarte was daarin goed voor tien treffers en hij stond acht keer met een assist aan de basis van een doelpunt. De vrije trap van de voet van de Kaapverdisch international tegen Jong FC Utrecht werd afgelopen seizoen verkozen tot de mooiste treffer in de Keuken Kampioen Divisie. Duarte kwam dit seizoen in de eerste speelronde als invaller in het veld en speelde 20 minuten tijdens de met 4-1 gewonnen wedstrijd tegen NAC Breda.

Duarte had bij FC Groningen de nadrukkelijke wens uitgesproken een transfer te willen maken als die kans zich zou voordoen. Hij vindt nu een nieuw voetbalavontuur in Hongarije bij Puskas Akadémia. Die ploeg staat na 4 speelronden ongeslagen bovenaan in de competitie met de maximale score van 12 punten. Voormalig FC’er Yoëll van Nieff speelde in het verleden vier seizoenen voor de club uit Felcsút.

Laros Duarte zegt bij zijn vertrek uit Euroborg: “Ik ben FC Groningen dankbaar dat de club het in mij zag zitten toen ik bij Sparta speelde. Ik heb hier een uitstekende tijd gehad en we zijn vorig seizoen op een prachtige manier afgesloten. Voor mij een mooi moment om een stap te maken in mijn carrière en dit buitenlandse avontuur in Hongarije zie ik zitten en ga ik graag aan. Ik wil de club, mijn medespelers, staf, alle medewerkers en vrijwilligers bij FC Groningen en niet op de laatste plaats natuurlijk de fantastische FC-supporters hartelijk danken voor alle steun, mooie momenten en warme herinneringen. Ik wens alles en iedereen rondom FC Groningen alle succes!”

FC Groningen dankt Laros Duarte hartelijk voor al zijn inspanningen bij de club en wenst hem heel veel succes in het vervolg van zijn carrière.

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Nevland met Viking terug in Euroborg

2 dagen geleden

Ajax-uit nog niet in de verkoop

2 dagen geleden

FC Groningen gaat scouting anders inrichten