string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Internationals weer op weg terug naar Groningen.

Dinsdag 10 september 2024 om 10:23

De zes internationals die afgelopen interlandperiode in actie kwamen voor hun land zijn allen (bijna) weer terug richting Groningen. De Trots van het Noorden neemt het zaterdagavond om 18.45 uur in Euroborg op tegen Feyenoord. FC Groningen onder-21 speelt dinsdagmiddag op Sportpark Corpus den Hoorn om 14.00 uur de competitiewedstrijd tegen Twente/Heracles Academie.

Leandro Bacuna kwam twee keer in actie voor Curaçao. De FC-captain verloor het eerste duel in de CONCACAF Nations League met 2-1 van Saint Lucia. Bacuna was in dat duel goed voor de assist op de goal van Curaçao. Maandag revancheerde de ploeg zich in het duel met Saint Martin. Er werd met 4-0 gewonnen, Bacuna was goed voor de derde treffer op aangeven van zijn broertje Juninho.

Etienne Vaessen speelde afgelopen vrijdag namens Suriname in de CONCACAF Nations League op bezoek bij Guyana. Suriname won met 3-1 in de derde interland die de keeper speelde voor het land. In het duel op bezoek bij Guadaloupe – afgelopen maandag – zat de FC-doelman 90 minuten op de bank.

Sven Bouland stond in de basisopstelling van Nederland onder-19 in de wedstrijd tegen Azerbeidzjan. De verdediger van FC Groningen hield de nul en won met 3-0 in het vriendschappelijke duel dat werd afgewerkt in Spanje. Afgelopen maandag bleef de FC’er de volledige wedstrijd op de bank. De vriendschappelijke wedstrijd tegen Schotland eindigde in 2-2.

Samuel Dikos speelde twee keer mee met Slowakije onder-19 in een dubbele ontmoeting met Georgië. Het eerste duel begon de FC-aanvaller van FC Groningen onder-21 in de basis en werd na ruim een uur gewisseld. Dat treffen eindigde in 2-2. Zondagmiddag kwam Dikos als invaller in het veld en was met een assist en een doelpunt belangrijk in de 2-1 overwinning van zijn ploeg op de Georgiërs.

IIro Mendolin speelde met Finland onder-19 twee duels met Roemenië. In het eerste duel dat in 0-0 eindigde kwam de middenvelder van FC Groningen onder-21 niet in actie. In het tweede duel stond Mendolin in de basisopstelling en droeg hij de aanvoerdersband. Deze wedstrijd werd door de Finnen met 4-0 verloren.

Marouane Bekkour viel na de rust in bij Nederland onder-17 in het vriendschappelijke duel met Tsjechië. Bekkour is de enige FC-international die nog niet op de weg terug naar Groningen is. Nederland onder-17 speelt dinsdagavond om 19.00 uur in s’-Gravenzande nog een interland tegen België.

Gerelateerd nieuws.

6 dagen geleden

Zes thuiswedstrijden op Corpus

06:12
1 week geleden

Jorg Schreuders Eredivisie Talent van de Maand augustus

2 weken geleden

Veel uitwedstrijden voor FC Groningen Opleiding