string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

FC Groningen gaat scouting anders inrichten.

Dinsdag 17 september 2024 om 14:00

FC Groningen gaat het scoutingsapparaat anders inrichten, waarbij de Trots van het Noorden afscheid neemt van scout op locatie René Bakhuis. De 48-jarige voormalig profvoetballer was sinds 1 december 2018 in dienst bij de club als livescout in Scandinavië.

Noord-Europa is en blijft een interessant scoutingsgebied voor FC Groningen met het oog op toekomstige versterkingen, alleen kiest de club ervoor deze spelersmarkt op een andere manier in kaart te gaan brengen. Bakhuis is woonachtig in Zweden en werd door FC Groningen ingezet als scout op locatie in Scandinavië. Met international scout Henk Veldmate en Peter Moltmaker heeft FC Groningen nog twee ervaren live scouts in dienst.

Bakhuis is in zijn periode als live scout op locatie betrokken geweest bij een aantal mooie transferresultaten, waarbij hij een significante inbreng heeft gehad. Voordat Bakhuis in dienst kwam van de Trots van het Noorden, was de voormalig prof van Heracles Almelo als voetbaltrainer onder meer actief binnen de Zweedse voetbalopleidingen van Brommapojkarna en Hammarby.

FC Groningen is René Bakhuis dankbaar voor zijn inzet binnen het scoutingsteam en zijn bijdrage aan de club in de afgelopen jaren en wenst hem alle succes in het verdere verloop van zijn carrière.

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Nevland met Viking terug in Euroborg

2 dagen geleden

Ajax-uit nog niet in de verkoop

03:30
5 dagen geleden

Thuis: Binni zorgt voor ontlading en vreugde