string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Nevland met Viking terug in Euroborg.

Woensdag 18 september 2024 om 16:00

FC Groningen speelt op donderdag 10 oktober in Euroborg tegen het Noorse Viking FK. Publiekslieveling Erik Nevland is sportief directeur bij de Noren en is aanwezig bij de oefenwedstrijd. De aftrap van het duel in Euroborg is om 19.00 uur. Kaarten zijn vanaf woensdag 25 september te koop in de FC Groningen Ticketshop.

Oefenwedstrijden zijn vaak bedoeld om ritme op te doen of te houden. En soms zit er een speciaal extra tintje aan zo’n oefenduel. Erik Nevland komt met zijn club Viking op bezoek in Groningen. De Trots van het Noorden oefent op donderdag 10 oktober tegen de ploeg uit Stavanger. Viking is de club waar Erik Nevland doorbrak, zijn transfers naar Manchester United en FC Groningen verdiende en zijn succesvolle spelersloopbaan afsloot. Nevland is tegenwoordig sportief directeur bij de Noorse club uit Stavanger.

Viking zocht naar een mogelijkheid om in oktober een meerdaags trainingskamp te beleggen en daarbij dacht Nevland vrijwel direct aan Nederland en meer specifiek Groningen. FC Groningen faciliteert en helpt de voormalig spits, die in 114 wedstrijden 48 goals maakte voor de Trots van het Noorden en door zijn werklust uitgroeide tot het boegbeeld van de term ‘FC Groningen-DNA’.

Erik Nevland, die door supporters zowel in als na zijn FC-jaren op handen wordt gedragen,  reist met de ploeg mee tijdens het trainingskamp van de Noren. Hij zal dus ook zelf aanwezig zijn bij het duel, dat ook toegankelijk is voor supporters. Kaarten gaan vanaf woensdag 25 september 10.00 uur in de verkoop en kosten €10,-  per stuk. Jongeren tot en met 17 jaar betalen €5,-. Kaarten zijn te verkrijgen via: https://tickets.fcgroningen.nl

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Ajax-uit nog niet in de verkoop

2 dagen geleden

FC Groningen gaat scouting anders inrichten

03:30
5 dagen geleden

Thuis: Binni zorgt voor ontlading en vreugde