string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Lukkien: ‘Verheugen ons op de derby’.

Vrijdag 20 september 2024 om 13:30

FC Groningen wacht zondagmiddag een prachtige uitdaging. In het Abe Lenstra Stadion met een bomvol uitvak met 1.200 FC-supporters trapt de ploeg van hoofdtrainer Dick Lukkien zondagmiddag om 12.15 uur af tegen sc Heerenveen. Voor het eerst in anderhalf jaar staat de Derby van het Noorden weer op het programma.

FC Groningen is bij de terugkeer in de Eredivisie ook na de geweldige apotheose tegen Feyenoord, waarin groen-wit een 0-2 achterstand ongedaan maakte, nog altijd ongeslagen in het nieuwe seizoen. “Het was een bijzondere avond in een kolkende Euroborg. Het was mooi dat het team – dat tot de laatste seconden aan het strijden was – met de steun van het fantastische publiek uiteindelijk nog werd beloond, waardoor je nog met een late 2-2 een mooi punt pakt,” blikt Lukkien kort nog even terug op de clash met Feyenoord.

Het vizier is daarna snel op de tegenstander van zondag gericht, vertelt Lukkien. “We hebben een goede trainingsweek gehad. We verheugen ons op de derby. Het is iets speciaals en je voelt dat het leeft. Het geeft met name voor de jongens die bij deze club zijn opgegroeid en in de stad wonen extra sentiment. En hoewel deze ploeg elke week tegen iedere tegenstander gas geeft, kan het duel met Heerenveen wellicht nog net even een paar procentjes meer geven. Om resultaat te halen zullen we goed moeten zijn in de uitvoering van ons plan.”

Wedstrijdselectie
Hoewel de centrale verdediger alweer op het veld te zien is, kan Lukkien kan zondagmiddag in Friesland nog niet beschikken over Marco Rente. Tika de Jonge moest in de warming up voor Feyenoord afhaken en is ook tegen sc Heerenveen niet inzetbaar. De rest van de selectie is beschikbaar voor Lukkien.

Ook dit seizoen kiezen de supporters weer de Koning van de Wedstrijd door een stem uit te brengen via www.fcgroningen.nl/koning. Stemmen kan tot en met maandag 23 september 09.00 uur. De uitslag van de verkiezing ‘Koning van de Wedstrijd’ wordt meegeteld in de uiteindelijke verkiezing voor Speler van het Jaar 2025.

Scheidsrechter
sc Heerenveen – FC Groningen staat zondagmiddag vanaf 12.15 uur onder leiding van scheidsrechter Dennis Higler. Bekijk via onderstaande videoplayer de volledige voorbeschouwing van Dick Lukkien op de Derby van het Noorden, waarin de hoofdtrainer ingaat op de Friese tegenstander en vertelt over het spandoek dat supporters daags na het treffen met Feyenoord hadden opgehangen bij het trainingsveld op Sportpark Corpus den Hoorn.

Gerelateerd nieuws.

4 dagen geleden

Allerlei gedachten bij Lukkien voor treffen met Go Ahead Eagles

5 dagen geleden

Verdediger Mariani toegevoegd aan eerste selectie

6 dagen geleden

Clubhuis Kids United officieel geopend