string(117) "Mozilla/5.0 (Macintosh; Intel Mac OS X 10_15_7) AppleWebKit/605.1.15 (KHTML, like Gecko) Version/16.2 Safari/605.1.15"

Teleurstellende derby voor FC Groningen.

Maandag 23 september 2024 om 13:16

Voor FC Groningen werd de Derby van het Noorden afgelopen zondag een teleurstellende middag. Niet alleen trok de Trots van het Noorden met een 2-1 nederlaag tegen sc Heerenveen aan het kortste eind, de ploeg van trainer Dick Lukkien eindigde het duel bovendien met negen man na twee rode kaarten.

In een met bijna 24.000 toeschouwers gevuld Abe Lenstra Stadion en een vol gastenvak met 1.200 FC-supporters was het een sfeervolle derby, waarbij helaas ook een incident plaatsvond op de tribune. Twee personen braken uit het gastenvak en raakten betrokken bij een vechtpartij op één van de thuisvakken. Zowel FC Groningen als sc Heerenveen balen van dit voorval en nemen afstand van dergelijk gedrag.

De twee personen die uitbraken uit het gastenvak zijn aangehouden en worden doorgemeld aan de KNVB. Daarnaast krijgen zij van FC Groningen per direct een voorlopig lokaal stadionverbod in afwachting van de maatregelen die de KNVB gaat opleggen.

Schorsingen
Maandagmiddag heeft de aanklager betaald voetbal een schikkingsvoorstel aan FC Groningen gestuurd met betrekking tot de rode kaarten voor Marvin Peersman en Brynjólfur Willumsson. Beide spelers kregen een voorstel van drie wedstrijden schorsing, waarvan één voorwaardelijk. Na het bestuderen van de afgelegde verklaringen door de arbitrage heeft FC Groningen na intern overleg moeten besluiten de schikkingsvoorstellen te accepteren.

Hierdoor missen Peersman en Willumsson de competitiewedstrijden van FC Groningen tegen Go Ahead Eagles, komende zondag thuis in Euroborg, en het uitduel met Ajax op zondag 6 oktober in de Johan Cruijff ArenA.

Gerelateerd nieuws.

3 weken geleden

FC Groningen contracteert middenvelder Resink

2 maanden geleden

FC Groningen dankt overleden gastheer Jacques d’Ancona

2 maanden geleden

Romano Postema tekent bij tot medio 2027