string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Verdediger Mariani toegevoegd aan eerste selectie.

Donderdag 26 september 2024 om 17:30

Maxim Mariani is per direct toegevoegd aan de eerste selectie van FC Groningen. De 19-jarige verdediger trainde de afgelopen seizoenen al veelvuldig mee met de hoofdmacht van de Trots van het Noorden. De Groninger speelde zijn wedstrijden tot nu toe in FC Groningen onder-21. Mariani wordt nu beloond voor zijn ontwikkeling.

Mariani begon met voetballen bij Be Quick 1887 en stroomde in het seizoen 2015/2016 binnen bij de Opleiding van FC Groningen. De centrale verdediger doorliep alle jeugdselecties op Sportpark Corpus den Hoorn en was het afgelopen seizoen vaak aanvoerder van FC Groningen onder-21.

De Groninger kwam in diverse oefenwedstrijden van de hoofdmacht in actie, waarin hij ook trefzeker was. Tot een officieel debuut in het betaalde voetbal kwam Mariani nog niet, wel zat de 19-jarige stopper tot op heden veertien keer bij de wedstrijdselectie in de competitie of het bekertoernooi.

Mariani heeft een contract in Euroborg tot het einde van dit seizoen met een optie voor nog een extra jaar. De verdediger is vanzelfsprekend blij met de definitieve overstap naar de hoofdmacht van FC Groningen. “Ik speel al vanaf Onder-12 bij FC Groningen en om nu het eindstation te halen voelt goed. Het is een beloning voor hard werken en goed je best doen. De laatste seizoenen zat ik bij Onder-21 en dit is een stap die ik graag wilde maken. Het is zeker een grote stap, maar ik train al een tijdje mee met het eerste. Ik ken natuurlijk ook heel veel jongens uit de Opleiding met wie ik samen heb gespeeld en die allemaal al bij het eerste elftal zitten. Ik ben blij er nu ook officieel bij te horen.”

Gerelateerd nieuws.

4 dagen geleden

Allerlei gedachten bij Lukkien voor treffen met Go Ahead Eagles

4 dagen geleden

Vijf duels op Corpus

6 dagen geleden

Clubhuis Kids United officieel geopend