string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Donderdag 10 oktober oefenwedstrijd tegen Viking FK in Euroborg.

Dinsdag 01 oktober 2024 om 08:00

FC Groningen speelt op donderdag 10 oktober een bijzondere oefenwedstrijd in Euroborg tegen het Noorse Viking FK. Publiekslieveling en FC-boegbeeld Erik Nevland reist met de Noren mee naar Nederland en zal bij het duel aanwezig zijn. Supporters zijn welkom bij deze wedstrijd, kaarten zijn te koop via de FC Groningen Ticketshop.

Kaarten kosten 10 euro per stuk, jongeren tot en met 17 jaar betalen 5 euro voor een ticket. Kaarten zijn gemakkelijk en zonder restricties te verkrijgen via https://tickets.fcgroningen.nl. De eerste ring van Euroborg is geopend voor deze oefenwedstrijd tegen de club uit Stavanger.

Viking is in Noorwegen verwikkeld in een hevige strijd in de top van de competitie. De ploeg heeft een kleine maand geen wedstrijdverplichtingen en start op 20 oktober de beslissende slotfase in de Noorse competitie. Het seizoen duurt nog zes speelrondes. Bij Viking staat voormalig FC’er Hampus Finndell onder contract. De Zweedse jeugdinternational speelde meerdere seizoenen in de FC Groningen Opleiding.

Viking FK zocht naar een mogelijkheid om in oktober een meerdaags trainingskamp te beleggen om zich optimaal voor te bereiden voor die slotfase van de competitie die in Noorwegen per kalenderjaar loopt. Nevland – tegenwoordig sportief directeur bij Viking FK –  dacht daarbij vrijwel direct aan Nederland en meer specifiek Groningen. FC Groningen faciliteert en helpt graag de voormalig spits, die zoveel verdiensten heeft gehad voor de club.

De komst van Nevland naar Groningen in 2004 gaf de Trots van het Noorden een enorme boost. De Noorse aanvalsleider scoorde 16 keer in 20 duels in zijn eerste seizoen, maar was veel meer dan een goede afmaker. Met zijn speelstijl en werklust zweepte hij teamgenoten en de FC-supporters op samen te strijden voor de club. In 114 wedstrijden maakte Nevland 48 goals voor de Trots van het Noorden en door zijn passie voor het spel en de club in combinatie met zijn werkhouding in het veld groeide de Noorse spits uit tot het boegbeeld van de term ‘FC Groningen-DNA’.

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Vaessen weer Koning van de Wedstrijd na duel met Go Ahead Eagles

5 dagen geleden

Zondagmiddag 14.30 uur: FC Groningen – Go Ahead Eagles

1 week geleden

Vaessen weer Koning van de Wedstrijd na duel in Heerenveen