string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Lukkien: ‘Huid duur verkopen’.

Vrijdag 04 oktober 2024 om 14:01

FC Groningen wacht zondagmiddag in speelronde 8 van de Eredivisie een pittige uitdaging. Traditiegetrouw is het uitduel met Ajax voor de Trots van het Noorden namelijk een lastige klus. Sterker nog; de FC wist nog nooit te winnen van Ajax sinds de ArenA de thuisbasis is van de Amsterdammers. “We willen onze huid zo duur mogelijk verkopen,” zet Dick Lukkien zich schrap voor de uitwedstrijd die om 16.45 uur wordt afgetrapt in de hoofdstad.

FC Groningen heeft na een succesvolle competitiestart de laatste twee competitieduels met minimaal verschil verloren. Hoofdtrainer Dick Lukkien blijft er – zoals in bijna iedere situatie – rustig onder. “Tegenslagen horen erbij. Dat zit opgesloten in voetbal. Dus moet je analyseren en daarop acteren. Afgelopen zondag was het in de kwaliteit van de uitvoering tegen Go Ahead Eagles niet goed. Daarvan moeten we leren en weer doorgaan.”

De ploeg mag tegen Ajax laten zien wat de vorderingen zijn op dat gebied. De Amsterdammers komen de laatste weken steeds beter voor de dag, heeft Lukkien geconstateerd. “Ajax maakt op mij een goede indruk. Er is een goed concept en de ideeën van de trainer zijn daarin terug te zien. Ajax heeft spelers die vaardig aan de bal zijn en het dwingt ons dus tot nadenken over waar de mogelijkheden en de ruimtes liggen. We gaan zondag zien of het ons lukt het plan zo goed mogelijk uit te voeren, waarbij we onze huid zo duur mogelijk willen verkopen.”

Wedstrijdselectie
Wat de wedstrijdselectie in de Johan Cruijff ArenA betreft, kan Lukkien nog niet beschikken over de geblesseerde Tika de Jonge. Marvin Peersman en Brynjólfur Willumsson zitten hun laatste wedstrijd schorsing uit. Marco Rente, de laatste weken vanwege een blessure afwezig, keert terug bij de groep. Luciano Valente is een twijfelgeval. Hij kreeg tegen Go Ahead van dichtbij een bal hard op het hoofd.

Ook dit seizoen kiezen de supporters weer de Koning van de Wedstrijd door een stem uit te brengen via https://www.fcgroningen.nl/koning. Stemmen kan tot en met maandag 7 oktober 09.00 uur. De uitslag van de verkiezing ‘Koning van de Wedstrijd’ wordt meegeteld in de uiteindelijke verkiezing voor Speler van het Jaar 2025.

Scheidsrechter
Ajax – FC Groningen staat zondagmiddag vanaf 16.45 uur onder leiding van scheidsrechter Allard Lindhout. Bekijk via onderstaande videoplayer de volledige voorbeschouwing van Dick Lukkien, waarin de hoofdtrainer van FC Groningen ook ingaat op de selectie van Thom van Bergen voor Jong Oranje.

Gerelateerd nieuws.

00:51
2 dagen geleden

Stem nu voor de Scapino Goal van de Maand september

1 week geleden

Allerlei gedachten bij Lukkien voor treffen met Go Ahead Eagles

1 week geleden

Verdediger Mariani toegevoegd aan eerste selectie