string(125) "Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/129.0.0.0 Safari/537.36 Edg/129.0.0.0"

Elftal vragen aan… Karin Grashuis-Hofsté (Zicht).

Woensdag 16 oktober 2024 om 11:00

Karin Grashuis-Hofsté werkt als zakelijk risicoadviseur bij Zicht risico- en verzekeringsadviseurs. Zicht is lid van de FC Groningen Businessclub en Karin is inmiddels een graag geziene gast in de businesslounge van de FC. Ze leeft heel bewust en vooral in het nu. Tijd voor een nadere kennismaking met deze verbindende verzekeringsexpert, deze trotste moeder, 100% Groningse en padelfanaat.

1. Wat kun je over jezelf vertellen Karin?
“Ik ben Karin Grashuis, 54 jaar, getrouwd met Gert Jan en moeder van twee dochters. Ik ben geboren in Stad, opgegroeid in Uithuizermeeden, maar toen ik uitvloog ben ik meteen gaan samenwonen in Groningen. Ik ben trots op Groningen, voel me echt een Stadjer en zou nergens anders willen wonen.”

2. Wat doe jij graag als je vrij bent?
“We hebben onlangs een camper gekocht waarmee we er regelmatig op uit trekken. We gaan ermee op vakantie en we gaan er weekendjes mee weg, niet eens altijd heel ver weg. Nederland is zo mooi. Zo’n weekend voelt als een hele week, daar geniet ik van. Verder padel ik graag en spreek ik graag af met vrienden.”

3. Je werkt bij Zicht risico en verzekeringsadviseurs. Wat kun je over Zicht vertellen?
“We zijn een landelijk werkende organisatie en ik werk vanuit onze vestiging aan de Paterswoldseweg in Groningen. Wij helpen onze klanten bij het maken van bewuste keuzes door samen goed vooruit te kijken en de wensen in kaart te brengen. We denken mee over oplossingen en dat hoeft niet altijd te betekenen dat er een verzekering wordt afgesloten. Het kan soms ook ons advies zijn om preventieve maatregelen te treffen of iets niet meer te doen.”

4. Je bent zakelijk risicoadviseur. Over welke risico’s denken ondernemers weinig na?
“Weet je, verzekeringen zijn voor velen low-interest producten, geen hippe materie. Voor sommigen voelt het als noodzakelijk kwaad. Doordat ik jaarlijks mijn relaties bezoek, help ik ze met het inzichtelijk maken van de risico’s en geef advies. Het risico van cyberaanvallen en datalekken bespreek ik ook altijd. Waar ik zag dat de ondernemer daar eerder niet bij stil stond, zie ik daar nu verandering in ontstaan. De ondernemer is zich tegenwoordig bewuster van de risico’s die hij of zij loopt op dat vlak en wil hierover graag met mij in gesprek.”

5. Wat is kenmerkend voor jouw werkwijze?
“Ik leg makkelijk contacten en ben breed geïnteresseerd; in de mens achter de ondernemer en de materie achter bedrijven. Verder hecht ik waarde aan duurzame relaties. Ik ben servicegericht en help graag waar ik kan. Het gaat voor mij ook verder dan verzekeren. Zo zet ik mijn netwerk regelmatig in om klanten met andere vragen verder te helpen. Soms denk ik mee op personeels- of overnamegebied en ben ik partijen aan het verbinden.”

6. Welk advies kun jij ondernemers geven vanuit jouw vakgebied?
“Zorg dat je de risico’s van mogelijke calamiteiten waarvan je de financiële gevolgen niet kunt overzien, goed voor ogen hebt! Denk daarbij bijvoorbeeld aan je aansprakelijkheidsrisico, de gevolgen van brand of systeem-hacks. Kijk vooruit als ondernemer en als verzekeringsgebied denk ik graag mee, want samen met mijn collega’s zorg ik voor maatwerkoplossingen.”

7. Jullie zijn lid van de FC Groningen Businessclub, waarom?
“We willen het netwerk van Zicht in deze regio verder vergroten, maar ik ook die van mijzelf als risicoadviseur. En dat lukt erg goed om eerlijk te zijn. We voelen ons thuis bij FC Groningen. Clubmedewerkers kennen me bij naam, tonen interesse en denken mee. Ook de veelzijdige businessclubevenementen spreken me erg aan.”

8. Wat heb je zelf met de FC?
“FC Groningen is mij als geboren Oosterparkster met de paplepel ingegoten. Ik kwam al bij de FC toen ik nog in de kinderwagen zat. Mijn vader was echt een voetbalman. Hij volgde FC Groningen, maar was ook fan van Feyenoord. Thuis stond de radio altijd op ‘NOS Langs de lijn’, volgden we alle FC-nieuws en gingen we regelmatig naar het Oosterpark. Mijn vader leeft helaas niet meer, maar wat zou hij het geweldig hebben gevonden dat ik nu als businessclubrelatie in Euroborg rondloop. Ik had hem zo graag een keer meegenomen!”

9. Met wie kom je graag in contact?
“Met ondernemers die eens willen sparren of hun verzekeringspakket wel up to date is, maar ook met startende ondernemers of mensen die een bedrijf gaan overnemen. Verder ontmoet ik sowieso graag ondernemers. Of ze nu geïnteresseerd zijn in verzekeringen of niet, wellicht kan ik mijn klanten en relaties weer verrijken met hun kennis en expertise.”

10. Als je ooit nog een compleet andere baan zou moeten kiezen, wat zou je dan nog willen doen?
“Nou ik zit bij Zicht enorm op mijn plek, dus het is niet aan de orde. Maar ik heb sinds mijn eerste bijbaantje bij het Pannenkoekenhuis van de Menkemaborg een enorme passie voor de horeca. Ik help tegenwoordig dan ook tijdens festivals mee achter de bar. Zo sta ik op LowLands en op de Zwarte Cross bijvoorbeeld. Prachtig vind ik dat. Erg leuk om met jongere generaties te werken. Daar krijg ik energie van.”

11. Heb je ook een levensmotto?
“Ja. Later is nu. Geniet nu van je leven, van de mensen om je heen. Dat probeer ik door een nare recente ervaring nog meer te doen! Gun jezelf mooie momenten, doe leuke dingen. Dat hoeft niet eens altijd iets groots te zijn. Gister heb ik met mijn man en onze dochters en aanhang een concert bezocht. Dat was zo gezellig, zo’n avond is goud waard!”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Startup-GRO van start met drie Noordelijke startups

3 weken geleden

Elftal vragen aan… Esther Pontjodikromo-Gol (Holland Inkoop Professionals)

1 maand geleden

Elftal vragen aan… Boldewijn Noordveld (Noordveld Clinics & De ZorgConsultants)