string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Groby’s grommende weblog.

Vrijdag 28 augustus 2009 om 10:52

Vandaag is het 28 augustus! Hoewel het weer niet echt mee werkt aan een feestgevoel is het natuurlijk vandaag een echte Groningse feestdag! Er is vandaag van alles te doen in Groningen en ook de jaarlijkse kermis is weer aanwezig op de Grote markt en de Vismarkt. Kortom, genoeg te doen tijdens Gronings Ontzet!

Het Gronings ontzet, zoals 28 augustus officieel wordt genoemd, is ontstaan in het jaar 1672. Een bisschop uit Duitsland wilde de stad Groningen en omgeving graag bij zijn bisdom betrekken en besloot om de hele omgeving te belegeren. Natuurlijk wilden de Groningers daar niets van weten en op 28 augustus 1672, na een maand van oorlog, werd de Duitse bisschop, ook wel Bommen Berend genoemd, verslagen. Heel Groningen vierde feest en daarom is 28 augustus tot op de dag van vandaag een echte feestdag. Ben je benieuwd wat er allemaal te doen is vandaag in Groningen? Klik dan hier!
Zondag 30 augustus speelt FC Groningen de 3de thuiswedstrijd van de competitie. PSV is deze keer de tegenpartij. Omdat de mannen van Ron Jans nog niet heel veel punten hebben weten te verzamelen in het seizoen 2009 – 2010 wordt het weer een spannende wedstrijd waarbij we natuurlijk allemaal hopen op 1, maar liever op 3 punten! Kom jij de spelers van het eerste elftal ook aanmoedigen? De volgende kinderen zijn er sowieso want die lopen mee in de line-up en met de referee-escort: Maarten Wilms, Ewoud Hamersma, Cas Bokhorst, Briene Erwich, Gert Raven, Ezra Belgen, Teun Westerhof, Jos Kuil, Raymon Kuil, Celvin Casper van der Veen, Jeffrey Boonstra, Chavez Wagenmakers, Kylian Venema en Tom Visser. Tot zondag allemaal!!
Woensdag was het weer een drukte van belang op het stadion. Maar liefst 4 leden vierden hun feestje bij de FC. Wessel Brink, Ferdinand Keijser, Merrick Drost en Kirsten Dijk vierden hun feestjes en kregen samen met hun vriendjes en vriendinnetjes een rondleiding door het stadion, een lekkere voetbaltaart en een happymeal bij de McDonald’s. Allemaal nog van harte gefeliciteerd!
Ik sluit af met het nieuws dat ik volgende week woensdag aanwezig ben bij de C1000 in Hoogezand, samen met een paar spelers van de FC. Je kunt ons ’s avonds om 17.30 uur een handje komen geven en met ons op de foto gaan.
Dat was het weer voor vandaag. Ik ga nu lekker naar de kermis! Heb je gezien dat er een attractie is waar je heel hoog door de lucht zweeft? We kunnen de mensen zelfs vanuit het stadion in het bakje zien zitten. Brrrrr……
Voetbalpoot,
Groby

Gerelateerd nieuws.

3 weken geleden

Clubhuis Kids United officieel geopend

2 maanden geleden

FC Groningen contracteert middenvelder Resink

3 maanden geleden

Van Eigen Bodem met Bai Kanu