A1 ruim langs Twente/Heracles; D1 wint duel van de week.

Zaterdag 14 februari 2009 om 14:07

In de wedstrijd van de week behaalde D1 een eenvoudige zege op FC Emmen. A1 nam revanche op Twente/Heracles en ook D2 en C1 wonnen hun duels. B1 speelde gelijk terwijl C2 als enige ploeg verloor.

D1 wint wedstrijd van de week
De eerste helft verliep moeizaam voor de tweedejaars D-pupillen van FC Groningen. Vooral door het missen van drie grote kansen bleef het lang 0-0. Vlak voor rust zag de scheidsrechter een inzet van Roland Baas over de doellijn waardoor FC Groningen de leiding nam. In de slotminuut was het opnieuw Roland Baas die de tweede treffer liet aantekenen. In de tweede helft speelde FC Groningen beter en kon het nog drie doelpunten toevoegen. Youri Schuur bepaalde vlak na rust de 3-0 en via Jim de Leeuw en Gijs Jasper kon FC Groningen D1 uiteindelijk uitlopen naar een 5-0 overwinning.
A1 straft fouten Twente/Heracles A1 af
FC Groningen A1 heeft voor de derde maal op rij een competitiewedstrijd gewonnen. Op Corpus den Hoorn was de ploeg van trainer Paul Raveneau met 4-0 (2-0) te sterk voor Twente/Heracles. Dat is opvallend aangezien eerder dit seizoen in Hengelo nog met 6-0 werd verloren. Desalniettemin drie belangrijke punten in de strijd tegen degradatie. FC Groningen speelde een prima wedstrijd en werd door de Tukkers ook nog eens in het zadel geholpen. Zo straften Norair Mamedov en Dave Hertog twee enorme verdedigingsfouten van de gasten prima af. Ook na rust was de verdediging van het combinatieteam coulant voor de thuisploeg. Weer een verkeerde terugspeelbal leverde weer een treffer op, ditmaal door Leandro Bacuna. De 4-0 was een rechtstreekse vrije trap van Yousouf Zinga, hoewel ditmaal de doelman niet vrijuit ging. Kortom: een belangrijke zege voor A1 dat optimaal profiteerde van een off-day van de verdediging van Twente/Heracles.
Ruime zege D2 op Urk D1
Ook de eerstejaars D-pupillen van FC Groningen behaalden een grote zege op hun tegenstander. Urk D1, dat vorige week nog verrassend gelijk speelde tegen koploper Flevo Boys, werd met 8-1 (4-0) verslagen. Topscorer Stan Haanstra voegde vier doelpunten aan zijn imposant totaal toe. Drie daarvan maakte hij in een tijdsbestek van negen minuten na rust. De overige doelpunten werden gemaakt door Mohammed Abdul Karim (2), Ben Tiemersma en Kezian Veendorp. De zege op Urk was de tiende op rij voor de ploeg van trainer Peter Hoekstra.
Nipt verlies C2 tegen NAC Breda C2
FC Groningen C2 leed op eigen veld een nipte nederlaag tegen NAC Breda C2. Een geweldig afstandsschot halverwege de tweede helft was voor de gasten uit Breda voldoende om de drie punten mee naar huis te nemen. De ploeg van trainer Eric Muntendam was de sterkere ploeg in de eerste 35 minuten. Tot tweemaal toe was Firosan Ademi net iets te laat bij de bal om de Bredase doelman in problemen te brengen. Na rust veranderde het spelbeeld licht in het voordeel van de Brabanders. Maar ook zij konden geen noemenswaardige kansen creeeren. Een mooi schot in de kruising betekende halverwege de tweede helft wel de voorsprong. In het slot was FC Groningen een aantal malen dichtbij maar de gelijkmaker bleef helaas uit. NAC Breda won tot nog toe alle competitieduels terwijl FC Groningen voor het eerst sinds 14 september een nederlaag leed.
C1 pakt de punten tegen Stormvogels C1
FC Groningen C1 behaalde na drie maanden eindelijk weer eens een overwinning. De ploeg van trainer Grafton Holband won de uitbeurt bij Stormvogels met 0-2. Brian Inge zette de hekkensluiter voor rust op achterstand. Ifeayi Gorissen maakte in de tweede helft de bevrijdende tweede treffer voor de tweedejaars C-junioren van FC Groningen. Door de zege blijft FC Groningen op de derde plaats staan. Eerder dit seizoen werd Stormvogels op Corpus den Hoorn al met 5-0 verslagen.
B1 doelpuntloos gelijk tegen FC Utrecht B1
FC Groningen B1 pakte in en tegen Utrecht een punt en handhaafde zich derhalve in de middenmoot van de eredivisie. Beide ploegen deden weinig voor elkaar onder. Na tachtig minuten was de 0-0 eindstand dan ook een juiste weergave van het duel. Eerder dit seizoen behaalde de ploeg van trainer Peter Moltmaker nog een 3-1 zege op de club uit de Domstad.