string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Allerlei gedachten bij Lukkien voor treffen met Go Ahead Eagles.

Vrijdag 27 september 2024 om 13:10

FC Groningen speelt zondagmiddag voor een vol huis de thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles. Het competitieduel in speelronde 6 van de Eredivisie in Euroborg begint om 14.30 uur. De kaarten voor de publiekstribunes zijn uitverkocht. Hierdoor is de kaartenmarkt via de FC Groningen Ticketshop nog het enige officiële ver- en aankoopkanaal voor FC Groningen-supporters om aan een toegangsbewijs te komen voor dit treffen. Hoofdtrainer Dick Lukkien beschouwt voor op de confrontatie met de ploeg uit Deventer, vorig seizoen de verrassing van de Eredivisie.

De teleurstellende middag in Heerenveen is inmiddels alweer bijna een week oud en Dick Lukkien heeft dan ook maar weinig woorden nodig om door te schakelen naar het duel met Go Ahead Eagles. “We hebben een dag na de wedstrijd in Heerenveen de wonden gelikt en vanaf dinsdag zijn we weer vooruit gaan kijken. Dat is niet anders dan wanneer we een goed resultaat hebben gehaald. In topsport kun je niet te lang treuren en evenmin lang in euforie blijven. Je moet snel weer klaar zijn voor de volgende uitdaging.”

En dat is Go Ahead Eagles, zo stelt Lukkien. “Ze begonnen het seizoen moeizaam, maar halen de laatste weken de punten met knappe resultaten. Ik vind Go Ahead een goede ploeg, dus we kunnen aan de bak.”

Selectie
FC Groningen mist tegen de Deventenaren Marvin Peersman en Brynjólfur Willumsson vanwege schorsingen. Tika de Jonge is nog geblesseerd. Over Marco Rente, die de laatste twee wedstrijden vanwege een blessure miste, zegt Lukkien: “Marco is de afgelopen week alweer veelvuldig op het trainingsveld geweest en ook vandaag (vrijdag – red.). We hebben nog twee dagen tot aan de wedstrijd en we gaan kijken hoe dat gaat.”

Hoe FC Groningen het zondag gaat aanpakken, heeft Lukkien daarom nog niet definitief besloten. “Je zoekt naar wat mogelijke combi’s zijn en kijkt ook naar de speelwijze van Go Ahead Eagles. Ik heb dus nog allerlei gedachten in het hoofd en nog geen beslissing daarin genomen.”

Koning van de Wedstrijd
Ook dit seizoen kiezen de supporters weer de Koning van de Wedstrijd door bij thuiswedstrijden een stem uit te brengen op de Koning van de Wedstrijd via www.fcgroningen.nl/koning

Scheidsrechter
FC Groningen – Go Ahead Eagles staat zondagmiddag vanaf 14.30 uur onder leiding van scheidsrechter Rob Dieperink. Bekijk via onderstaande videoplayer de volledige voorbeschouwing van Dick Lukkien waarin de hoofdtrainer onder meer een toelichting geeft op het toevoegen van Maxim Mariani aan de eerste selectie en vertelt hij over het bezoek op Sportpark Corpus den Hoorn van bondscoach Michael Reiziger van Jong Oranje.

Gerelateerd nieuws.

5 dagen geleden

Verdediger Mariani toegevoegd aan eerste selectie

6 dagen geleden

Clubhuis Kids United officieel geopend

2 weken geleden

Lukkien: ‘Verheugen ons op de derby’