string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Bacuna in bijzijn van zijn familie: ‘Enorm blij en trots’.

Woensdag 25 februari 2015 om 13:44

Met het zetten van zijn handtekening in Euroborg heeft Juninho Bacuna een bewuste keuze voor FC Groningen gemaakt. In het bijzijn van zijn familie – onder wie zijn speciaal hiervoor vanuit Engeland overgevlogen broer Leandro – deed de jonge Bacuna woensdagmiddag zijn verhaal in het perscentrum van Euroborg. “Ik ben enorm blij en trots.”

Bacuna gaf tekst en uitleg over zijn keuze voor de Trots van het Noorden. “Tegenwoordig sta je als jonge talentvolle speler al vroeg op de kaart bij scouts en andere clubs. Via mijn zaakwaarnemer heb ik begrepen dat er ook voor mij opties bij andere clubs lagen. Maar ik wil mezelf heel graag in mijn eigen omgeving, in mijn eigen stad en bij mijn eigen club verder ontwikkelen en hier de kansen grijpen, die ik krijg aangeboden. En FC Groningen toont aan dat er ruimte is voor talenten en biedt mij de mogelijkheden. Daar ben ik heel blij mee. Ik hoop me de komende jaren verder te ontwikkelen tot een goede profvoetballer en ben de club dankbaar voor alle hulp, kennis en faciliteiten die ik daarbij krijg aangereikt.”
Vergelijking
Juninho Bacuna beseft dat hij niet voor het eerst en zeker ook niet voor het laatst vergeleken zal worden met zijn broer Leandro, die eveneens op zeer jonge leeftijd vanuit de opleiding het eerste elftal van FC Groningen haalde. “Ik begrijp dat die vergelijkingen worden gemaakt. We lijken in veel opzichten inderdaad ook op elkaar, qua uiterlijk en lopen bijvoorbeeld. Ik ben ook heel trots op hem, op wat hij nu doet en wat hij in het verleden hier in Euroborg heeft gepresteerd. Maar hij is Leandro en ik ben Juninho Bacuna en heb mijn eigen levensloop. Ik ben er trots op dat ik hier bij FC Groningen mijn allereerste contract heb mogen tekenen en hoop nog een lange voetbalcarrière voor me te hebben.”

Gerelateerd nieuws.

3 weken geleden

FC Groningen contracteert middenvelder Resink

2 maanden geleden

Van Eigen Bodem met Bai Kanu

3 maanden geleden

Het seizoen 2024/2025 begonnen met training op zonnig Corpus