string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Belangrijke punten voor jeugdteams.

Zaterdag 01 november 2008 om 22:13

FC Groningen A1 heeft zaterdagmiddag in Doetinchem gelijkgespeeld tegen De Graafschap. De B1 won thuis van Heerenveen. C1 versloeg Omniworld, terwijl de C2 in Utrecht de punten deelde. D1 won met dubbele cijfers van de amateurs van Emmen.

FC Groningen A1 kwam vijf minuten na de pauze op achterstand en stelde kort voor het uur orde op zaken. Leandro Bacuna zag een voorzet van de linkerkant binnenzeilen en bepaalde daarmee de eindstand op 1-1. In de Nike Eredivisie staan vier clubs met acht punten op de gedeelde tiende plaats.
FC Groningen B1 boekte de derde zege van het seizoen. Op Corpus den Hoorn werd SC Heerenveen met 4-2 aan de kant gezet. Arjan Akkerman opende de score, waarna Hilal Ben Moussa de score verdubbelde. De Friezen kwamen vervolgens terug tot 2-1. Bram Verburgh vergrootte de marge weer tot twee: 3-1. Opnieuw scoorde Heerenveen een aansluitingstreffer voordat het slotakkoord was voor Thomas Careman: 4-2. De B1 staat in de middenmoot.
C1 zette twee uur eerder dezelfde eindstand op de borden. Tegen Omniworld scoorden Tigran Gazarjan en Ron Janzen 1-0 en 2-0. Na de pauze kwamen de Flevolanders terug tot 2-2, voordat Bryan Inge met twee treffers de 4-2 eindstand op de borden zette. De C1 staat tweede achter koploper Ajax.
De C2 deelde in Utrecht de punten. Na een doelpuntloze eerste helft was het Ramon Moreno die namens de Groningers de score opende. De thuisclub kwam vervolgens gelijk. De C2 heeft nu veertien punten en met nog drie duels voor de boeg uitzicht op de gewenste top-6-klassering,
De D1 zette een monsterscore neer tegen Emmen av D1 en heeft bovendien nog altijd geen doelpunt tegen. Zeven spelers zorgden samen voor liefst twaalf treffers: Youri Schuur (3x), Kasper Oldenburger (2x), Richairo Zivkovic (2x), Roland Baas (2x), Ahmed Ndisibaya, Gijs Jasper en Jim de Leeuw.
De D2 speelde een uitduel tegen de nummer 2 van de ranglijst, BV Veendam D1. FC Groningen won met 3-4 en verkleinde het gat met de koploper Flevo Boys tot zes verliespunten.

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

FC Groningen contracteert middenvelder Resink

2 maanden geleden

Van Eigen Bodem met Bai Kanu

3 maanden geleden

Het seizoen 2024/2025 begonnen met training op zonnig Corpus