string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Bijzondere editie Trainen in de Wijk met Paulos Abraham.

Vrijdag 18 maart 2022 om 14:06

Stichting FC Groningen in de Maatschappij organiseerde afgelopen week een bijzondere editie van ‘Trainen in de Wijk’ in Musselkanaal. Een van de maatschappelijke voetbalprogramma’s van de Trots van het Noorden. Naast ruim honderd deelnemende kinderen kwam FC-aanvaller Paulos Abraham langs om vragen te beantwoorden en vele handtekeningen te zetten. 

photo1647591521

Onder leiding van enthousiaste en professionele FC-trainers werd er een leuke training verzorgd op het Willem Diemerplein in Musselkanaal. Bij het voetbalprogramma Trainen in de Wijk – onderdeel van het bredere Meer en Beter Bewegen Programma – komt FC Groningen naar voetballende kinderen toe. In zowel stad als regio gaat de club letterlijk de wijk in om voetbaltrainingen te verzorgen. Deelname is gratis, kinderen wordt aangeraden de social mediakanalen van Meer en Beter Bewegen goed in de gaten te houden. In veel gevallen hebben de buurtsportcoaches die actief zijn in de wijk ook meer informatie, dus vraag ze gerust.
 
FC Groningen wil bewegingsarmoede in Noord-Nederland oplossen. Met name kinderen bewegen veel minder dan voorheen en Trainen in de Wijk is één van de initiatieven waarmee De Trots van het Noorden dit probleem wil tackelen. Bij Trainen in de Wijk kunnen jongens en meisjes, onder leiding van FC-trainers, voetballen in de eigen buurt. Doordat de club zelf naar de wijk komt én iedereen gratis mee kan doen, kunnen kinderen lekker voetballen op een laagdrempelige manier. De club heeft als doel om kinderen structureel aan het bewegen te krijgen door hen te stimuleren om naar een passende sportvereniging te gaan. 
  
Afgelopen week werd er een extra bijzondere editie van Trainen in de Wijk georganiseerd. Paulos Abraham, aanvaller van het eerste elftal en jeugdinternational van Zweden, was aanwezig om er samen met de trainers en kinderen een hele mooie middag van te maken. De buitenspeler deelde handtekeningen uit en beantwoordde tientallen vragen van de kinderen.  
 
Het was niet voor niets dat juist Abraham meedeed met Trainen in de Wijk. De aanvaller groeide op in het Zweedse Husby, een buitenwijk van Stockholm. Daar voetbalde de jeugdinternational bijna iedere dag op straat met vrienden en buurtgenoten. De Zweedse jeugdinternational is dat tot zijn zestiende blijven doen, zelfs toen hij al in de befaamde jeugdopleiding van IF Brommapojkarna voetbalde. Als kind liet hij zijn dribbelkunsten lange tijd zien op straat. Het trainen in zijn eigen wijk hebben het talent van Abraham uiteindelijk gevormd.
 
Danny Sims was als één van de FC Groningen trainers aanwezig in Musselkanaal. “Trainen in de Wijk is een mooie laagdrempelige wijze om kinderen aan het voetballen te krijgen. Iedereen mag meedoen en door het kosteloos aan te bieden is dit programma voor alle kinderen toegankelijk. In Musselkanaal was het bijzonder dat Paulos Abraham langs kwam. Mooi om te zien dat zijn komst zoveel kinderen op de been bracht en inspireert om lekker te gaan bewegen.”

photo1647591520

Gerelateerd nieuws.

3 weken geleden

FC Groningen contracteert middenvelder Resink

2 maanden geleden

Van Eigen Bodem met Bai Kanu

3 maanden geleden

Het seizoen 2024/2025 begonnen met training op zonnig Corpus