string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Boetnlaand: Succesvolle rentree voor Sierhuis in Frankrijk.

Maandag 09 januari 2023 om 16:00

FC Groningen hervatte zondag de Eredivisie met een nederlaag tegen Excelsior. Verschillende competities over de grens waren na het afgelopen WK alweer van start gegaan. In de wekelijkse rubriek Boetnlaand worden de prestaties van voormalig FC’ers buiten de landsgrenzen gevolgd.

Spits Kaj Sierhuis kende een mooi weekend. De aanvaller van Stade de Reims raakte vorig seizoen zwaar geblesseerd en knokte zich na een lange revalidatie terug op het veld. Sierhuis maakte na 300 dagen afwezigheid zijn rentree. En hoe! Sierhuis kwam als invaller in het veld tijdens de bekerwedstrijd van zijn club op bezoek bij Loon Plage.

De spits die direct na de rust zijn opwachting maakte, had 9 minuten nodig om zijn eerste goal binnen te schieten. In blessuretijd zorgde Sierhuis ook nog voor het slotakkoord voor Stade de Reims dat met liefst 7-0 won. Sierhuis was niet als enige voormalig FC-spits trefzeker in het Franse bekertoernooi. Thijs Dallinga scoorde net als Sierhuis twee keer. Met Dallinga in de basis won zijn ploeg Toulouse met 7-1 op bezoek bij Lannion.

Twee voormalig bekerwinnaars van FC Groningen verlengden afgelopen week hun contracten bij buitenlandse clubs. De Bulgaarse topclub Ludogorets brak het contract van doelman Sergio Padt open. Padt tekende bij tot 2026 in Bulgarije. Tjaronn Chery verlengde zijn overeenkomst bij het Israëlische Maccabi Haïfa. Chery – die dit seizoen debuteerde in de Champions League – is één van de dragende spelers van de topclub en tekende bij tot 2025.

Leandro Bacuna blijft actief in Engeland. De middenvelder tekende onlangs een contract voor zes maanden bij Watford, nadat zijn verbintenis bij Cardiff City afgelopen zomer afliep. Bacuna had in de eerste vier competitiewedstrijden in het Championship direct een basisplaats bij zijn nieuwe club. Afgelopen weekend kwam de door de FC opgeleide middenvelder als invaller in het veld tijdens het toernooi om de FA Cup. Helaas moest Bacuna zich na een kleine 10 minuten spelen geblesseerd laten vervangen. Watford werd uitgeschakeld door Reading.

Gerelateerd nieuws.

14 uur geleden

Kaartverkoop informatie komende duels

02:24
4 dagen geleden

Avishay Lachman eerste genomineerde Leonardo Hotels Strijder van het Jaar 2025

4 dagen geleden

Zes opleidingsteams in actie