string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Burgemeester Enschede legt verplichte buscombi op.

Dinsdag 11 oktober 2022 om 16:01

Burgemeester Roelof Bleker van Enschede heeft supporters van FC Groningen een verplichte buscombiregeling opgelegd voor het bezoeken van de competitiewedstrijd FC Twente – FC Groningen, komende zondag in de Grolsch Veste. De burgemeester zegt dit besluit te hebben genomen op advies van de politie. FC Groningen baalt van dit besluit, maar dient zich bij deze opgelegde maatregel neer te leggen.

Van de duizend beschikbare kaarten voor het uitvak in de Grolsch Veste zijn er circa 900 verkocht. Naast georganiseerd busvervoer hadden FC-supporters ook de mogelijkheid met de auto naar Holten te reizen om daar te parkeren. Vervolgens zouden de supporters met pendelbussen naar het stadion van FC Twente worden gebracht. Burgemeester Bleker heef deze vervoersregeling nu dus aangepast.

In clusters
De FC-supporters die de uitwedstrijd tegen FC Twente willen bezoeken, dienen nu verplicht middels georganiseerd busvervoer naar Enschede te reizen. Dit betekent dat alle supporters die een kaartje hebben gekocht en naar het uitduel met FC Twente willen zich zondag dienen te verzamelen bij Euroborg, waar vandaan zij in clusters richting de Grolsch Veste vertrekken.

Supporters die een kaart hebben aangeschaft voor FC Twente – FC Groningen, maar door de opgelegde maatregel niet meer naar Enschede willen of kunnen afreizen, kunnen hier een formulier invullen en krijgen hun geld terug. Supporters die een kaart voor de pendelbus hebben aangeschaft en nu gebruik willen maken van de verplichte buscombi hoeven geen actie te ondernemen. Hun kaart voor de pendelbus is zondag gewoon geldig om in te stappen bij Euroborg.

Mail met praktische info
Alle supporters die een kaart hebben aangeschaft voor FC Twente – FC Groningen ontvangen een e-mail met praktische informatie voor de wedstrijd van zondag over aanwezigheid, vertrektijden en beschikbare horeca op de omloop in Euroborg.

Hoewel FC Groningen enorm baalt van deze last minute wijziging en snapt dat dit besluit voor sommige supporters mogelijk een flinke streep door de rekening is, hoopt de Trots van het Noorden nog steeds dat een hele grote groep supporters de ploeg komende zondag komt aanmoedigen in de Grolsch Veste.

Bedanken van supporters

Gerelateerd nieuws.

3 weken geleden

FC Groningen contracteert middenvelder Resink

2 maanden geleden

Van Eigen Bodem met Bai Kanu

3 maanden geleden

Het seizoen 2024/2025 begonnen met training op zonnig Corpus