string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Dinsdag start vrije verkoop NAC-thuis, zaterdag oefenduel in Rolde.

Maandag 15 juli 2024 om 18:35

FC Groningen bereidt zich voor op het nieuwe seizoen dat op vrijdag 9 augustus start met de thuiswedstrijd tegen NAC Breda. De vrije verkoop voor dat duel start dinsdagochtend 16 juli 10.00 uur. De eerstkomende oefenwedstrijd van de FC is aanstaande zaterdag – 20 juli – in Rolde. FC Emmen is de tegenstander, kaarten zijn te koop via de FC Groningen Ticketshop.

FC Groningen speelt aanstaande zaterdag in Rolde de bijna traditionele oefenwedstrijd in de voorbereiding tegen FC Emmen. Het treffen wordt de laatste seizoenen steevast op Sportpark Boerbos in Rolde gespeeld en is doorgaans één van de best bezochte oefenwedstrijden van de voorbereiding. Tickets zijn online te koop via https://tickets.fcgroningen.nl

De Trots van het Noorden start het seizoen op vrijdag 9 augustus Seizoenkaart- en clubcardhouders kunnen momenteel al maximaal twee kaarten (bij)kopen voor de openingswedstrijd van het Eredivisie-seizoen 2024/2025. De aftrap is op vrijdag 9 augustus om 20.00 uur in Euroborg. Vanaf dinsdag 16 juli 10.00 uur kunnen alle FC-supporters een ticket kopen via https://tickets.fcgroningen.nl. De thuisvakken in Euroborg zijn enkel bedoeld voor FC-supporters. Fans van de tegenstander met kaarten voor een van de thuisvakken, lopen het risico dat deze wordt geblokkeerd.

Volgende week dinsdag – 22 juli – start de voorverkoop voor het tweede competitieduel in Euroborg. Op zondag 25 augustus in AZ te gast in de Groene Kathedraal.

De kaartverkoop voor de eerste uitwedstrijd – op zaterdag 17 augustus tegen RKC Waalwijk – start voor de supporters die horen bij de voorrangsgroep op woensdag 31 juli. Vanwege de te verwachten drukte in de ticketshop bij wedstrijden van FC Groningen heeft de club besloten de verkoopdagen voor thuisduels en uitwedstrijden te splitsen.

De voorrangsgroep bij uitwedstrijden bestaat uit 365 supporters die het afgelopen seizoen (2023/2024) minimaal 8 competitiewedstrijden een kaart hebben gekocht voor het uitvak. Het aantal supporters in de voorrangsgroep is lager dan de capaciteit van de kleinste uitvakken in de Eredivisie waardoor er altijd kaarten overblijven voor supporters die nog niet in de voorrangsgroep zitten.

De voorrangsgroep geldt alleen voor competitiewedstrijden. FC Groningen houdt het recht om bij wedstrijden buiten de reguliere Eredivisie af te wijken van de voorrangsregeling. Voor het seizoen 2025/2026 wordt de voorrangsgroep bepaald door de daadwerkelijk bezochte wedstrijden. Hierin telt niet alleen de aankoop van het ticket, maar moet het ticket ook daadwerkelijk zijn gescand.  

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

FC Groningen contracteert middenvelder Resink

2 weken geleden

Dinsdag 10.00 uur start voorverkoop Go Ahead Eagles-thuis

4 weken geleden

Kaartverkoop Almere-uit start woensdag voor voorrangsgroep