Doelpuntrijk duel in Delden (Samenvatting).

Woensdag 10 juli 2024 om 17:42

FC Groningen speelde woensdagmiddag in Delden de besloten oefenwedstrijd tegen het Belgische FCV Dender. Het bleek een doelpuntrijk duel. De Trots van het Noorden speelde met 4-4 gelijk tegen de ploeg die afgelopen seizoen promoveerde naar het hoogste niveau in België. Bij rust stond het 2-1 in het voordeel van de FC. Voor FC Groningen scoorden Leandro Bacuna en Johan Hove voor rust. Na de pauze maakten Kristian Lien en Maxim Mariani de Groningse treffers.

De FC bevindt zich de komende dagen in Delden voor een trainingskamp dat woensdag begon met de reis en een oefenwedstrijd tegen FCV Dender en aankomende zaterdag wordt afgesloten met het treffen in Leek tegen Rot Weiss Erfurt. Trainer Dick Lukkien bracht net als in de eerste twee wedstrijden in de voorbereiding twee verschillende teams in het veld.

FC Groningen trof in Delden een fysiek sterke tegenstander dat ruim twee weken eerder met trainen begon dan de Trots van het Noorden in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. De eerste mogelijkheid was echter voor de FC via een schot van Johan Hove. Na een kwartier spelen kreeg Marco Rente via een kopbal van dichtbij een goede kans na een vrije bal van Jorg Schreuders, maar de Duitse stopper kopte op de keeper.

FC Groningen kwam na een half uur spelen op achterstand nadat de Belgische opponent hoog op het veld de bal veroverde, snel omschakelde en een man meer situatie voor het doel uitspeelde. Bruni Nsimba was de doelpuntenmaker, 0-1. Niet veel later beet de FC keurig van zich af. Eerst via een goede combinatie tussen Fofin Turay en Leandro Bacuna, maar voorzet van de eerst genoemde verdween in de handen van de keeper.

Tien minuten voor rust maakte aanvoerder Bacuna via een beauty gelijk. De vleugelspeler kapte naar binnen en schoot van zo`n 25 meter met links snoeihard in de haak, 1-1. Op slag van rust zette Johan Hove na goed doorzetten de Trots van het Noorden op voorsprong, 2-1.

In de tweede helft maakte nieuweling Finn Stam zijn eerste minuten centraal achterin. FCV Dender kwam na een uur spelen op gelijke hoogte door een schot van Desmond Acquah buiten het bereik van Etienne Vaessen, 2-2. De doelman was op het veld in Delden gedurende de tweede helft duidelijk hoorbaar in de coaching van de jonge verdedigers voor zich.

Spits Kristian Lien zette zijn ploeg na 69 minuten spelen weer op voorsprong. De Noorse spits zette een fraaie actie in en schoot laag in de hoek raak, 3-2. Enkele minuten later verdiende Noam Emeran een hoekschop. De corner werd genomen door Laros Duarte en binnengekopt door Maxim Mariani, 4-2.

Een kwartier voor tijd moest de FC een tegengoal slikken doordat Ali Akman een steekbal in het strafschopgebied ontving en afmaakte, 4-3. In de allerlaatste minuut zette de Dender-aanvaller een H voor zijn achternaam en maakte Akman met de hak op fraaie wijze de gelijkmaker. Zo bleek het in Delden een doelpuntrijk oefenduel met Dender.

Opstelling eerste helft: Jurjus, Bacuna, Rente, Bouland, Prins; Pelupessy, Hove, Schreuders (30′ Turay), Willumsson; Van Bergen (30′ Eggens), Mendes.

Opstelling tweede helft: Vaessen, Leicester (90′ Eggens), Stam, Mariani, Speelman; Duarte, De Jonge, Emeran, Turay; Oosting, Lien.