Eerste wedstrijdminuten in de benen na vermakelijk duel in het mooie Norg.

Woensdag 03 juli 2024 om 21:25

FC Groningen heeft de eerste wedstrijd van het seizoen 2024/2025 in de benen. VV GOMOS, uitkomend in de tweede klasse, was in Norg de tegenstander van de Trots van het Noorden. De ploeg van Dick Lukkien liet de doelpuntenteller flink oplopen. Bij rust was de stand 0-5 Na 90 minuten voetbal gaf het scorebord 0-9 aan. Rui Mendes was de eerste doelpuntenmaker van het seizoen. Tika de Jonge, Kristian Lien en Nils Eggens waren topscorers van de avond, ieder met twee treffers.

Het Noorden blijft voor altijd groen & wit, dat was ook in Norg te zien. Met zo`n 2.500 toeschouwers langs het veld was het gezellig druk en velen van hen namen de kleuren van FCG mee naar de eerste oefenwedstrijd van de voorbereiding. Trainer Dick Lukkien bracht twee verschillende samenstellingen in het veld waarbij iedereen een helft speelde. Voor nieuweling Thijs Oosting, gisteren gecontracteerd, kwam het duel nog te vroeg. Ook Etienne Vaessen kwam nog niet in actie. Brynjolfur Willumsson kwam na de rust wel binnen de lijnen.

FC Groningen speelde de volledige wedstrijd met veel energie en drang naar voren. Het duurde vijf minuten voordat de Trots van het Noorden de handen van de vele toeschouwers langs het veld voor het eerst op elkaar kreeg. Rui Mendes maakte een goede assist van Luciano Valente knap af, 0-1. Even daarvoor had Thom van Bergen de paal al een keer geraakt. Nog geen minuut na de openingstreffer schoot Noam Emeran de 0-2 tegen de touwen. Tika de Jonge zorgde na een kwartier spelen voor 0-3.

Daarna stokte de productie even, al bleef de FC wel mogelijkheden krijgen. Aan het einde van de eerste helft vielen er wederom goals op het sportpark aan de Schapendrift. Laros Duarte maakte knap ruimte voor zichzelf in een druk strafschopgebied en schoot raak, 0-4. De mooiste van de avond kwam van de voet van De Jonge. De middenvelder liftte de bal van het randje strafschopgebied over de keeper. De oooh’s en aaah’s rolden over de tongen langs de lijn en De Jonge balde zijn vuist waaruit bleek dat ook de FC’er de schoonheid van de goal inzag.

Na de pauze kwamen er elf andere spelers namens FC Groningen binnen de lijnen. Zo maakte Brynjolfur Willumsson zijn eerste minuten voor de FC. De nieuweling liet zich na enkele minuten direct positief zien. Zijn mooie steekbal op Kristian Lien werd goed afgerond door de Noorse spits, 0-6. Lien was ruim een kwartier later weer trefzeker. Isak Määttä omspeelde zeer fraai zijn tegenstander in het strafschopgebied waarna het voor Lien eenvoudig was om de lage voorzet binnen te werken, 0-7. Een minuut later was de spits dichtbij een hattrick na wederom een combinatie met zijn landgenoot Määttä, maar het schot spatte uiteen op de paal.

Het was de doelman van GOMOS die er hoogstpersoonlijk voor zorgde dat er geen dubbele cijfers op het scorebord kwamen te staan. Fraaie reddingen volgden op een kopbal van Leandro Bacuna en schoten van Joey Pelupessy en Willumsson. Slotstuk van de avond was voor Nils Eggens. De aanvaller zette tien minuten voor tijd eerst de 0-8 op de borden en nam in de absolute slotfase de 0-9 voor zijn rekening. Een geslaagde voetbalavond in Norg mede door een uitstekende organisatie van VV GOMOS en veel gezelligheid langs het veld. Aanstaande zaterdag speelt de FC de volgende oefenwedstrijd. VV ASVB is in Blijham om 14.00 uur de tegenstander.

Opstelling eerste helft: Jurjus, Leicester, Blokzijl, Peersman, Prins; Duarte, De Jonge, Mendes, Valente; Van Bergen, Emeran.

Opstelling tweede helft: Baron, Bacuna, Rente, Bouland, Määttä; Pelupessy, Hove, Willumsson, Turay, Eggens, Lien.