string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Elftal vragen aan…Margot van der Burg (accountmanager FC Groningen).

Woensdag 16 maart 2022 om 12:45

Het commerciële team is weer op volle sterkte. Margot van der Burg voegt zich vanaf vrijdag 1 april als accountmanager bij het commerciële team van de FC. Als opvolger van Wouter de Vries die in januari de club verliet. Tijdens FC Groningen - Ajax zal Margot zich persoonlijk voorstellen in de lounge en in Club 1971, maar in deze ‘Elftal vragen aan...’ de uitgelezen kans om de nieuwe accountmanager alvast beter te leren kennen.

Margot vd Burg1

1. Welkom als nieuwe accountmanager van de FC Margot! Kun je wat over jezelf vertellen ter introductie?
“Jazeker! Mijn naam is Margot van der Burg, 35 jaar en woonachtig in Groningen. In deze mooie stad heb ik mijn HBO Sportkunde afgerond. Ik heb een enorme passie voor skiën en heb diverse diploma’s om ook als ski-instructrice te kunnen werken. Na enkele omzwervingen wordt het nu dus weer een hele andere zakelijke piste.”

2. Je stapt over van Collé Rental & Sales, een verhuurpartner voor machines en materieel. Wat deed je daar precies en in welke branches was je met name actief?
“Ik begon ruim zes jaar geleden bij Collé in de commerciële binnendienst waar ik nog veel te leren had over alle machines en materieel. De laatste jaren was ik ‘buiten’ in het veld als accountmanager actief. Ik adviseerde bedrijven in de bouw, aannemerij, industrie, evenementenbranche over machines en materiaal. Een echte mannenwereld, waar ik veel heb geleerd. Van techniek, maar ook over de diverse werkzaamheden in de genoemde branches.”

3. Je start op 1 april 2022 als accountmanager op de afdeling commercie van FC Groningen. Vanwaar de overstap naar de FC?
“Gezien mijn opleidingsachtergrond HBO Sportkunde, interesseerde FC Groningen mij als een van de grootste netwerkplatformen in de regio altijd al. Ik had vanuit Collé al een paar jaar contact met de FC, dus ik kreeg veel mee en heb de club altijd als groot, maar laagdrempelig ervaren. Ik werd door contacten bij de FC gewezen op een vacature en raakte enthousiast. Het is voor mij een mooie kans om alsnog in de sportwereld te geraken.”

4. Wat verwacht je van deze nieuwe uitdaging en wat mogen businessclubleden van jou verwachten?
“Ik verwacht vooral afwisseling, maar zeker ook gezelligheid en plezier in deze functie te ervaren. Ik hoop weer veel nieuwe mensen te leren kennen en relaties op te bouwen. De clubrelaties van wie ik straks het aanspreekpunt ben, kunnen ervan op aan dat ik me goed voorbereid en inleef in hun verleden bij de club. Verder heb ik een enthousiaste, herkenbare werkwijze.”

5. Hoe zou je die herkenbare werkwijze omschrijven en wat zijn jouw positieve punten?
“Ik probeer snel overzicht te creëren, ben consequent, positief en sta voor duidelijke afspraken. Ik houd van hard werken, meedenken en improviseren, maar ben standvastig aangaande wederzijdse afspraken. Verder ben ik betrokken, ga voor persoonlijk contact, kan door de diverse emoties heen prikken en goed relativeren. Dat is in de voetballerij een voordeel denk ik.“

6. Wat weet je al over het commerciële team waarin je in terecht komt?
“Zogezegd ken ik al diverse mensen uit het commerciële team vanuit mijn rol bij Collé. Salesmanager Kevin Roossien, maar ook mijn nieuwe collega Arjan Blaauw, net als ik relatiebeheerder in het team. Ook Duncan Hoeppertz kende ik al en afgelopen zaterdag heeft Marloes van den Oever mij verwelkomd en rondgeleid. Bij de rest van het team proefde ik meteen veel enthousiasme en teamspirit.”

7. FC Groningen wil meer waarde toevoegen aan de diverse zakelijke lidmaatschappen en het best verbindende zakelijke platform van Groningen worden. Op welke manier ga jij daarin bijdragen?
“Ik denk dat mijn inlevende werkwijze hier goed bij aansluit. Ik wil altijd al weten wie mijn relaties zijn, inventariseer en screen werkzaamheden en denk in vervolgkansen. Voor de club en zeker ook voor relaties. Verder neem ik een waardevol netwerk mee vanuit onder meer de bouw en industrie. Dat netwerk wil ik graag koppelen aan de vele ondernemers en bedrijven die actief zijn bij deze club.”

8. Heb je nog een boodschap voor alle lezers, mensen uit je netwerk of relaties voor wie jij straks accountmanager bent?
“Haak aan bij zakelijk FC zou ik alvast tegen mijn Collé-relaties willen zeggen! We hebben een fantastisch ‘End of season-pakket’, dat is voordelig kennismaken. Het zou mooi zijn als we tijdens het slot van dit seizoen alvast nieuwe leden voor volgend seizoen kunnen verwelkomen. De huidige Club 1971-leden hoop ik tijdens FC Groningen – Ajax op 2 april te zien en spreken. Ik kijk er naar uit kennis met ze te maken.”

9. Ten slotte nog even over voetbal. Wat is jouw eerste herinnering aan onze groen-witte FC?
“Mijn eerste herinnering weet ik niet meer, maar ik bewaar mooie herinneringen aan een thuiswedstrijd FC Groningen – Ajax. Mijn opa wilde graag nog een keer naar een mooie wedstrijd van de FC en Edward Wielens regelde kaarten voor die kraker. Het werd een hele bijzondere avond voor mijn opa en mij!”

10. Durf je bij een 1-1 stand en een beslissende penalty voor onze FC in de play-offs te kijken of draai je je om en hoor je het wel aan het stadiongeluid of er gescoord is?
“Ik kijk. Zonder twijfel! Ik wil beslissende sportmomenten altijd zien, hoe spannend en belangrijk het ook is. Ik snap dat anderen van de zenuwen wellicht de handen voor de ogen slaan, ik vind het zelf zeker ook spannend, maar ik wil dat soort momenten echt beleven!”

11. Waarmee wil je jouw ‘Elftal vragen aan…’ afsluiten?
“Ik wil graag mijn voormalig werkgever Collé enorm bedanken voor alle kansen en de fijne samenwerking. Ze hebben me veel geleerd en er is me van alles gegund. Ook mijn relaties wil ik nog bedanken. Zij hebben me geholpen en altijd vertrouwen gehad in ‘deze vrouw in de bouw’. Daarvoor ben ik dankbaar. Verder kijk ik uit naar mijn nieuwe baan en de ontknoping van de competitie. Ik heb er zin in!”

Margot vd Burg2

Gerelateerd nieuws.

3 weken geleden

Clubhuis Kids United officieel geopend

2 maanden geleden

FC Groningen contracteert middenvelder Resink

3 maanden geleden

Van Eigen Bodem met Bai Kanu