string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Euroborg goed gevuld voor thuisduel met FC Utrecht.

Maandag 03 april 2023 om 16:00

FC Groningen speelt vrijdagavond de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht. Aftrap in Euroborg is om 20.00 uur. De FC kan wederom rekenen op een goed gevuld stadion. Een week later – zaterdag 15 april – gaat FC Groningen op bezoek bij RKC Waalwijk. Seizoenkaart- en clubcardhouders kunnen vanaf dinsdag 4 april 09.00 uur een kaart kopen voor het uitvak.

FC-supporters staan ‘ongeacht de stand’ achter de ploeg. Nadat eerder al de gehele Noordtribune voor de rest van het seizoen is uitverkocht, zijn ook de andere twee publiekstribunes komende vrijdag tegen FC Utrecht goed gevuld. Voor de Koeman Tribune zijn nog slechts een kleine 150 tickets beschikbaar. Op de Piet Fransen Tribune zijn nog ruim 500 kaarten te koop.

Tickets zijn te verkrijgen via de online ticketshop https://tickets.fcgroningen.nl. De kans bestaat de er op de wedstrijddag niet voldoende tickets beschikbaar zijn voor kassaverkoop. Supporters die nog geen kaart hebben, maar vrijdag wel in Euroborg willen zijn, wordt geadviseerd niet te lang te wachten en hun tickets online te kopen.

FC Groningen speelt op zaterdag 15 april uit bij RKC Waalwijk, aftrap 18.45 uur. Supporters die behoren tot de loyaliteitsgroep hebben tot maandag 3 april 23.59 uur voorrang op het bestellen van een ticket voor het uitvak. Vanaf dinsdag 4 april 09.00 uur zijn de seizoenkaart- en clubcardhouders aan de beurt. Kaartverkoop loopt tot donderdag 13 april 23.59 uur.

Voor het thuisduel met N.E.C. van zaterdag 22 april, aftrap 20.00 uur geldt momenteel vrije verkoop. Tickets zijn online te verkrijgen via https://tickets.fcgroningen.nl. Fans van de tegenstander kunnen via hun eigen club een kaart kopen voor het uitvak. Fans van de bezoekende club die een kaart kopen voor de thuisvakken in Euroborg, lopen het risico dat deze wordt geblokkeerd.

Voor de laatste twee thuiswedstrijden in de competitie geldt momenteel voorverkoop. Bij Ajax-thuis – op zondag 14 mei 14.30 uur  – blijft de regeling van één extra kaart per seizoenkaarthouder. Daarnaast verleent de FC aankooprecht aan supporters met een ticketshopaccount – aangemaakt voor donderdag 9 februari – én die in de afgelopen seizoenen (teruggerekend naar het seizoen 2015/2016) op zijn of haar naam een ticket hebben gekocht voor een andere wedstrijd dan FC Groningen – Ajax.

De afgelopen seizoenen is bij de thuiswedstrijd tegen Ajax gebleken dat veel fans van de tegenstander in de thuisvakken van Euroborg zaten. Deze vakken zijn uitsluitend bedoeld voor FC-supporters, vandaar dat de Trots van het Noorden op basis van data uit het verleden criteria heeft opgesteld om FC-supporters voor deze wedstrijden een aankooprecht te verlenen.

Voor Sparta-thuis op zondag 28 mei, 14.30 uur kunnen seizoenkaart- en clubcardhouders momenteel 2 tickets (bij)kopen via de online ticketshop: https://tickets.fcgroningen.nl.

De verkoop voor de uitwedstrijden tegen Go Ahead Eagles (zondag 7 mei) en Vitesse (zondag 21 mei) starten respectievelijk op dinsdag 11 april en dinsdag 25 april. Beide verkoopperiodes starten met een voorrangsweek voor leden van de Supportersvereniging.

Gerelateerd nieuws.

5 dagen geleden

Vaessen Koning van de Wedstrijd na gelijkspel tegen Feyenoord

2 weken geleden

Wedstrijdtickets Feyenoord-thuis aangeboden gekregen? Trap er niet in!

2 weken geleden

Woensdag 10.00 uur start kaartverkoop sc Heerenveen-uit