string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

FC Groningen contracteert keeper Etienne Vaessen.

Woensdag 26 juni 2024 om 13:00

FC Groningen heeft Etienne Vaessen gecontracteerd. De 28-jarige doelman tekent een overeenkomst voor drie seizoenen in Euroborg met een optie voor nog een extra jaar. Vaessen komt transfervrij over van RKC Waalwijk.

Etienne Vaessen werd geboren op 26 juli 1995 in Breda en maakte op 20-jarige leeftijd de overstap vanuit het amateurvoetbal naar RKC Waalwijk. De keeper debuteerde op 12 augustus 2016 in het betaalde voetbal en knokte zich een seizoen later in de basisopstelling. In zijn tweede seizoen als basiskracht promoveerde Vaessen met RKC Waalwijk via de play-offs naar de Eredivisie en bleef met de Waalwijkers sindsdien actief op het hoogste niveau.

Vaessen speelde in totaal 210 wedstrijden in de hoofdmacht van RKC Waalwijk waarin hij 44 keer de nul hield. Aan het einde van het afgelopen seizoen debuteerde de doelman als international van Suriname. Hij speelde tot op heden twee interlands voor het land waar zijn opa werd geboren.

Vaessen had een ruime keuze wat betreft clubs uit binnen- en buitenland na zijn aflopende contract in Waalwijk. Vol overtuiging koos de sluitpost voor de Trots van het Noorden. “Het contact met de club speelde al een tijdje en ik heb alle opties zorgvuldig afgewogen,” vertelt Vaessen. “Ik ben heel blij met deze stap. FC Groningen is een geweldige club met een groot stadion en een mooie achterban. Daar kreeg ik direct een heel goed gevoel bij en daarnaast was ik onder de indruk van de presentatie en het ontwikkelplan van de club. Ik ben op een goede leeftijd voor een keeper en wil in de komende jaren blijven doorgroeien. Dat kan in mijn ogen heel goed bij FC Groningen. Ik zal de komende jaren alles geven voor deze club. Het moet zo snel mogelijk weer een stabiele Eredivisieclub worden met uitzicht op meer en daaraan wil ik een mooie bijdrage leveren.”

De doelman kijkt uit naar zijn avontuur in Groningen en de wedstrijden in Euroborg. De Brabander maakt de eerste transfer uit zijn loopbaan. “Alles is nieuw. Het stadion, de mensen, de omgeving. Ik heb hier bewust voor gekozen om mezelf ook als mens te ontwikkelen. Ik ken de supporters van mijn wedstrijden hier met RKC en van wedstrijden op televisie. Ze maken heel veel lawaai en staan in voor- en tegenspoed achter de ploeg. Ik kijk uit naar het moment om hier op het veld te staan in het shirt van FC Groningen.”

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Het seizoen 2024/2025 begonnen met training op zonnig Corpus

04:16
2 dagen geleden

De kleuren van Peter en Milko van der Wal

04:46
4 dagen geleden

FC Groningen contracteert IJslander Willumsson