string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

FC Groningen droomt ervan FC Utrecht eerste nederlaag toe te brengen.

Vrijdag 18 oktober 2024 om 13:20

Na een interlandperiode speelt FC Groningen zondagmiddag wederom voor een vol huis. In speelronde 9 van de Eredivisie ontvangt de Trots van het Noorden het nog altijd ongeslagen FC Utrecht. De ploeg van voormalig FC-hoofdtrainer Ron Jans staat hierdoor achter de eveneens ongeslagen koploper PSV op een knappe 2e plaats op de ranglijst. De aftrap zondag in Euroborg is om 14.30 uur. Supporters die bij de confrontatie tussen de steden van de Martinitoren en de Domtoren willen zijn, zijn aangewezen op de kaartenmarkt via de FC Groningen Ticketshop.

FC Groningen speelt zondagmiddag in een uniek shirt, waarop op de voorkant de Martinitoren prijkt. Net als de Domtoren dat voor Utrecht is, is d’ Olle Grieze een iconisch landmark voor Groningen. Het speciale shirt is ontworpen door de 11-jarige Ruben, die een ontwerpwedstrijd van partner Scapino heeft gewonnen. De ploeg van hoofdtrainer Dick Lukkien treedt eenmalig aan in dit ‘shirt van je dromen’ van Ruben. De actie staat in het teken van Jeugdfonds Sport & Cultuur.

Dit fonds is er voor kinderen en jongeren die opgroeien in gezinnen met weinig geld of geldzorgen. Voor deze kinderen betaalt het Jeugdfonds Sport & Cultuur het lesgeld of de contributie van voetbal, streetdance, judo, zwem- of muziekles. Zo geeft het fonds alle kinderen en jongeren de kans om lid te  worden van een sport- of cultuurclub. Dit sluit aan bij de maatschappelijke doelstelling van FC Groningen om met elkaar de strijd aan te gaan tegen bewegingsarmoede.

Selectie
FC Groningen kan tegen FC Utrecht weer beschikken over Marvin Peersman en Brynjólfur Willumsson, die terugkeren binnen de wedstrijdselectie na twee duels schorsing. Tika de Jonge staat ook weer op het trainingsveld. Er is nog geen beslissing genomen of de middenvelder tegen FC Utrecht ook weer kan aansluiten bij de wedstrijdselectie.

Lukkien vertelt in de voorbeschouwing met respect over zijn collega Jans. “FC Utrecht doet het heel goed. Die zitten er lekker in. De resultaten en de teamspirit zijn daar goed. Dat is een groot compliment voor Ron, die in Utrecht sinds zijn entree uitstekend werk levert. Daarvoor heb ik bewondering.”

Koning van de Wedstrijd
Ook dit seizoen kiezen de supporters weer de Koning van de Wedstrijd door bij thuiswedstrijden een stem uit te brengen op de Koning van de Wedstrijd via www.fcgroningen.nl/koning

Scheidsrechter
FC Groningen – FC Utrecht staat zondagmiddag vanaf 14.30 uur onder leiding van scheidsrechter Serdar Gözübüyük. Bekijk via onderstaande videoplayer de volledige voorbeschouwing van Dick Lukkien waarin de hoofdtrainer onder meer vertelt over de internationals in zijn selectie en verklapt wat zijn favoriete FC-shirt tot nu toe is.

Gerelateerd nieuws.

02:24
2 weken geleden

Avishay Lachman eerste genomineerde Leonardo Hotels Strijder van het Jaar 2025

01:22
2 weken geleden

Nevland komt thuis in Groningen

03:31
3 weken geleden

Lukkien: ‘Huid duur verkopen’