string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

FC Groningen huurt verdediger Finn Stam van AZ.

Woensdag 10 juli 2024 om 09:00

FC Groningen huurt Finn Stam voor één seizoen van AZ. De 21-jarige multi-inzetbare verdediger sluit per direct aan bij de selectie van hoofdtrainer Dick Lukkien en gaat in Euroborg spelen met rugnummer 22.

Stam is geboren op 13 april 2003 in Zaandam en begon met voetballen bij S.V. Fortuna Wormerveer. Hoewel hij op jonge leeftijd terecht kwam in de opleiding van Ajax, genoot de Noord-Hollander het grootste deel van zijn voetbalopleiding bij AZ.

Stam debuteerde op 18 maart 2022 voor de Alkmaarders in het betaalde voetbal in de wedstrijd tussen Jong AZ en Jong FC Utrecht. Sindsdien speelde de verdediger 62 duels in de Keuken Kampioen Divisie en debuteerde hij afgelopen seizoen in de Eredivisie voor AZ uit bij Sparta Rotterdam.
Lees verder onder de foto.

De 21-jarige stopper ontwikkelde zich tot aanvoerder van Jong AZ en maakte in totaal vier goals in de KKD. Driemaal stond hij aan de basis van een doelpunt met een assist. Er was deze zomer veel interesse in de verdediger die bewust de keuze heeft gemaakt om een jaar naar Groningen te komen. Stam kijkt uit naar zijn avontuur in Euroborg.

“Het is de grootte van de club en de betrokkenheid van de supporters die me ontzettend aantrokken. Ik ben echt onder de indruk van het mooie stadion, vorig seizoen heb ik hier al een keer mogen spelen. Ook de trainingsfaciliteiten zijn erg goed. In de gesprekken met onder andere de trainer werd ik direct enthousiast. FC Groningen heeft een goede spelersgroep waarin jonge spelers zich goed kunnen ontwikkelen. Daarnaast past de speelstijl van aanvallend voetbal en vroeg druk zetten op de tegenstander bij me, dat ben ik mijn hele voetballeven al gewend.”
Lees verder onder de foto

Stam wordt voor een jaar gehuurd van de Alkmaarders en zal met zijn komst naar Groningen voor het eerst uit zijn vertrouwde omgeving stappen. “Het klopt dat ik voor het eerst op mezelf ga wonen en eerlijk gezegd kijk ik daar ook wel naar uit. Ik ben klaar voor deze stap. Het wordt een leerzaam jaar waarin ik zoveel mogelijk minuten wil maken in de Eredivisie. Ik wil mezelf graag laten zien aan de supporters en zal me voor de volle honderd procent inzetten voor FC Groningen.”

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

FC Groningen contracteert middenvelder Resink

02:27
1 dag geleden

‘Dirigent’ Lukkien blij met hongerige ploeg

04:36
6 dagen geleden

050-tenue, mevrouw Bos en sfeervol Euroborg in Thuis