string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

FC Groningen onder-16: Een topsportsfeer waarin iedereen wil ontwikkelen..

Donderdag 24 september 2020 om 11:49

FC Groningen onder-16 staat na drie wedstrijden bovenaan in de competitie. Onder leiding van trainer Bote Talsma werd er drie keer gewonnen. De trainer hoopt in de winterstop met zijn team te promoveren. Hoe heeft Onder-16 zich optimaal voorbereid op de competitie, en wat zijn de verwachtingen voor de rest van het seizoen?

Ehs_JKyXkAQ8for

FC Groningen onder-16 van Bote Talsma heeft 9 punten uit drie wedstrijden gehaald. Ook over de voorbereiding op het seizoen 2020/2021 is de trainer te spreken. “De eerste vier of vijf wedstrijden van het seizoen speelden we erg goed. Daarna werd het spel wisselvallig. Nu zit er sinds twee wedstrijden weer een stijgende lijn in ons spel, die willen we doortrekken.” Onder-16 is ingedeeld in Divisie 4 A en wil in de winterstop promoveren.
 
Individuele ontwikkeling
En toch is het Talsma niet alleen te doen om de punten. “De kwaliteit van het spel en de individuele ontwikkeling van spelers zijn belangrijker dan punten halen. Het hoofddoel van de Opleiding is spelers laten doorstromen naar het eerste elftal, niet per se presteren met het team. Individuele ontwikkeling van spelers binnen het team staat centraal.”
 
Die individuele ontwikkeling van spelers wordt goed gemonitord en bijgehouden. Er is dagelijks veel contact tussen trainers, specialisten en medische staf om spelers zo goed mogelijk individueel te ontwikkelen. Zo ook tijdens de coronacrisis. Talsma: “We hebben lange tijd niet samen kunnen spelen. We hebben de spelers op afstand gemonitord en op die manier zo optimaal mogelijk getraind. Ik ben trots op de aanpak van de Opleiding hierin.” Ook spreekt de trainer vol lof over de gedisciplineerde houding van de jonge topsporters. “Ze pasten zich snel aan de nieuwe manier van werken aan.”
 
Voorbereiding
De voorbereiding van de onder-16 begon acht weken geleden en duurde vijf weken. Meteen in de eerste week stond er een trainingsdag (geen trainingskamp dit jaar in verband met het coronavirus) gepland op Sportpark Corpus den Hoorn. “We hadden op deze trainingsdag twee centrale thema’s: doorzetten en samenwerken. We hebben samen zwemactiviteiten, estafettes en een bootcamp gedaan. Daarna zijn we met spelers en staf boodschappen gaan doen en hebben we samen gekookt”, vertelt Talsma.
 
In die vijf weken is er niet alleen veel getraind, maar zijn er ook veel oefenwedstrijden gespeeld tegen tegenstanders als Schalke 04, Go Ahead Eagles, Ajax, sc Heerenveen, SC Cambuur, Almere City en AZ. Talsma: “We hebben een goede reeks aan oefenwedstrijden verzorgd zodat iedereen aan voetballen toekomt om zichzelf te laten zien. We verwachten van alle individuele spelers dat ze zichzelf in de basis proberen te knokken.”
 
Tevreden
Talsma is tevreden over de ontwikkeling van zijn spelers en de manier waarop de groep zich manifesteert. “Het is echt een groep met voetballiefhebbers. Ze gaan onderling ook goed met elkaar om. Er is een goede sfeer binnen het team, een topsportsfeer waarin iedereen zichzelf telkens wil blijven ontwikkelen.” De trainer verwacht dit seizoen bovenin mee te blijven draaien met zijn team. “We hebben nu drie keer gewonnen. We strijden voor promotie in de winterstop. Dat is zeker haalbaar.”
 
Programma
Komende zaterdag, 26 september, neemt FC Groningen onder-16 het om 12.30 uur op Sportpark Corpus den Hoorn op tegen afc DWS o-16.

Gerelateerd nieuws.

3 weken geleden

FC Groningen contracteert middenvelder Resink

2 maanden geleden

Van Eigen Bodem met Bai Kanu

3 maanden geleden

Het seizoen 2024/2025 begonnen met training op zonnig Corpus