FC Groningen speelt oefenduel met Viking in Euroborg gelijk.

Donderdag 10 oktober 2024 om 20:56

FC Groningen heeft donderdagavond de oefenwedstrijd tegen het Noorse Viking FK gelijk gespeeld. Het scorebord toonde na 90 minuten voetbal dezelfde stand als aan het begin van de wedstrijd 0-0. Spits Alex Mortensen maakte in dit oefenduel na een lange revalidatie zijn rentree in de hoofdmacht.

Hoewel er storm was voorspeld traden FC Groningen en Viking in Euroborg aan onder uitstekende omstandigheden. Bij FC Groningen keerde Marvin Peersman terug in de basisopstelling. Bij de gasten van Viking stond voormalig FC’er Hampus Finndell aan de aftrap.

De eerste helft in Euroborg ging gelijk op. Het leverde mogelijkheden op voor beide goals, al was de grootste kans voor de Noren. Viking schoot halverwege de eerste helft een bal op de lat achter doelman Hidde Jurjus.

De grootste mogelijkheid van de Trots van het Noorden was voor Rui Mendes. Middenvelder Luciano Valente zocht na 37 minuten spelen de weg vooruit, speelde meerdere tegenstanders uit met een solo en stak de bal op de Portugees. De aanvaller schoot snel, maar werd op het laatste moment geblokt. Enkele minuten daarna schoot Noor Johan Hove uit een corner een bal hard voorlangs op zoek naar een uitgestoken been van een ploeggenoot. Het lukte echter niet de bal doeltreffend van richting te veranderen.

Na rust maakte David van der Werff zijn entree in Euroborg. De aanvaller speelt in FC Groningen onder-21 en stond voor het eerst met de hoofdmacht in Euroborg. In het eerste kwartier na rust gebeurde er niet veel voor beide doelen en hielden de ploegen elkaar in evenwicht.

Na een uur spelen kwamen Noam Emeran, Maxim Mariani, Marco Speelman, Stije Resink en Alex Mortensen in het veld. Een bijzonder moment voor laatstgenoemde, want na zijn lange revalidatie maakte de jonge Zweed zijn rentree in de hoofdmacht. Niet lang na zijn komst in het veld snelde Mortensen met bal aan de voet langs zijn tegenstander en trok de bal terug. Geen van de aanvallers kon echter tegen de voorzet aan lopen. Later kreeg de spits nog een kopkans. Uit een lastige positie kopte Mortensen naast.

Ook Nils Eggens mocht in de slotfase nog invallen en bracht de nodige energie in het elftal. Die energie sloeg over op het aanwezige publiek. FC Groningen ging in de laatste minuten nog op zoek naar die ene treffer om de oefenwedstrijd winnend af te sluiten. Helaas kwam dat ene doelpunt er niet en bleef het in Euroborg 0-0.

Komend weekend wordt er vanwege interlandvoetbal niet gespeeld in de competitie. Zondag 20 oktober komt FC Utrecht op bezoek in Euroborg. Dat duel begint om 14.30 uur. Er zijn alleen nog kaarten in Sportsbar Club 1971 verkrijgbaar of via de Kaartenmarkt: https://tickets.fcgroningen.nl

Opstelling FC Groningen: Jurjus, Stam (60’ Mariani), Rente (46’ Blokzijl), Peersman, Prins (60’ Speelman), Pelupessy, Valente (60’ Resink), Mendes (60’ Emeran), Hove (46’ Van der Werff), Oosting (82’ Eggens), Postema (60’ Mortensen).