string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

FC Groningen transfereert Määttä naar FK Bodø/Glimt.

Vrijdag 12 juli 2024 om 15:00

FC Groningen heeft met het Noorse FK Bodø Glimt een akkoord bereikt over de transfer van Isak Määttä. De linker vleugelspeler keert terug naar zijn thuisland en gaat spelen bij de huidige landskampioen en lijstaanvoerder in Noorwegen. FC Groningen ontvangt een transfervergoeding voor Määttä, die in Euroborg nog een contract had tot medio 2026.

Isak Määttä droeg twee seizoenen het groen-wit van FC Groningen kwam eind juli 2022 over van het Noorse Aalesund FK. De Noor debuteerde op 7 augustus 2022 voor de Trots van het Noorden in de thuiswedstrijd tegen FC Volendam. De 22-jarige jeugdinternational speelde in totaal 72 wedstrijden voor de club.

Määttä was in zijn eerste seizoen in Euroborg vaste basiskracht. In het promotie-seizoen afgelopen voetbaljaar stond de linker vleugelspeler twintig competitiewedstrijden aan de aftrap en werd hij veertien maal ingebracht als invaller. Määttä maakte in de thuiswedstrijd tegen Jong PSV in het afgelopen seizoen zijn eerste en enige treffer voor FC Groningen. Drie maal stond de Noor met een assist aan de basis van een doelpunt.

Met de overstap naar FK Bodø/Glimt vervolgt de Noorse jeugdinternational zijn voetballoopbaan in zijn vaderland. De regerend landskampioen is na 14 speelrondes in het huidige seizoen wederom lijstaanvoerder in de Noorse hoogste divisie, de Eliteserien. FC Groningen wenst Isak Määttä veel succes en geluk in zijn thuisland en dankt hem hartelijk voor zijn inzet voor FC Groningen.

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

FC Groningen contracteert middenvelder Resink

1 maand geleden

Romano Postema tekent bij tot medio 2027

2 maanden geleden

Voorverkoop tickets thuisduel met AZ start dinsdag 10.00 uur