string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

FC Groningen verhuurt Kristian Lien aan Kristiansund BK.

Vrijdag 26 juli 2024 om 14:30

FC Groningen heeft spits Kristian Lien tot en met 31 december 2024 verhuurd aan het Noorse Kristiansund BK. De Noor keert per direct tijdelijk terug naar zijn vaderland. Lien heeft nog een contract in Groningen tot de zomer van 2027.

Lien werd aan de start van afgelopen seizoen door FC Groningen aan de selectie toegevoegd. De Noor kwam over van Mjøndalen IF uit zijn thuisland. De spits was op dat moment -halverwege het seizoen in Noorwegen – gedeeld topscorer van de 1 divisjon, de Noorse eerste divisie.

Lien kwam in zijn eerste jaar in Groningen tot 15 optredens in de hoofdmacht van de Trots van het Noorden – veelal als invaller – waarin hij één doelpunt maakte in de thuiswedstrijd tegen TOP Oss. In Noorwegen loopt het seizoen per kalenderjaar waardoor de Noorse competitie momenteel 14 speelrondes onderweg is. Kristiansund BK staat op een 10e plaats in de Eliteserien, het hoogste niveau in het land. Eerder deze zomer maakte Brynjolfur Willumsson de overstap van Kristiansund BK naar FC Groningen.

FC Groningen wenst Kristian Lien de komende maanden veel succes en geluk in Noorwegen.

Gerelateerd nieuws.

11 uur geleden

FC Groningen draagt zondag shirt van Ruben zijn dromen

16 uur geleden

Wegwerkzaamheden aan Europaweg; kom op tijd naar Euroborg

2 dagen geleden

Euroborg zondag nagenoeg uitverkocht, kaartenmarkt open