string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

FC Groningen wil VVV-Venlo eerste nederlaag van 2020 toebrengen.

Woensdag 19 februari 2020 om 10:35

FC Groningen neemt het aanstaande zaterdag, 22 februari, in het Hitachi Capital Mobility Stadion op tegen VVV-Venlo. Scheidsrechter in het duel met de Limburgers is Björn Kuipers en hij fluit zaterdagavond om 20.45 uur voor de aftrap. Tegenstander VVV-Venlo is in het kalenderjaar 2020 nog ongeslagen, maar de Trots van het Noorden gaat er alles aan doen om de Limburgers hun eerste nederlaag van het jaar te bezorgen. 

Sinds de komst van trainer Hans de Koning naar VVV-Venlo gingen de Limburgers nog niet met een nederlaag van het veld. FC Groningen wil graag de eerste zijn die VVV-Venlo op een verliespartij trakteert en wil zodoende de goede reeks in het Hitachi Capital Mobility een positief vervolg geven. De ploeg van trainer Danny Buijs zal, met de wetenschap dat het wordt gesteund door een fanatiek publiek, keihard strijden voor de punten.
 
De Trots van het Noorden kent een goed record in eigen huis tegen VVV-Venlo met vijf overwinningen in de laatste zeven wedstrijden. Gemakkelijk waren de duels echter nooit. Telkens was het verschil slechts één doelpunt. Mimoun Mahi maakte vorig seizoen twee treffers uit een strafschop in de met 3-2 gewonnen wedstrijd.
 
Het wordt de 21ste keer dat beide ploegen elkaar op Groningse bodem treffen. Van de voorgaande twintig duels ging FC Groningen twaalf keer als winnaar van het veld. Vier keer eindigde het gelijk, de laatste keer dat de Limburgers met de punten de bus in stapten, was in 1993. Het doelsaldo is met 41 doelpunten voor en 25 tegen ruim in het voordeel van de thuisploeg.

Bjorn Kuipers

Voor scheidsrechter Kuipers is het voor het eerst in ruim een jaar dat hij afreist naar het Hitachi Capital Mobility Stadion. De arbiter fluit FC Groningen aanstaande zaterdag voor de veertigste keer. Zeventien maal won de Trots van het Noorden een wedstrijd onder leiding van Kuipers, negen keer eindigde het gelijk.
 
Scheidsrechter Kuipers wordt zaterdag in het Hitachi Capital Mobility Stadion geassisteerd door Sander van Roekel en Erwin Zeinstra. De vierde official is Edwin van de Graaf, Jeroen Manschot is VAR, Djurre Zijlstra, assistent-VAR. Kuipers fluit aanstaande zaterdagavond 22 februari om 20.45 uur voor de aftrap. Kaarten voor het duel zijn gemakkelijk te bestellen via onderstaande banner.

FCG VVV Banner 19-20

Gerelateerd nieuws.

1 maand geleden

Clubhuis Kids United officieel geopend

2 maanden geleden

FC Groningen contracteert middenvelder Resink

4 maanden geleden

Van Eigen Bodem met Bai Kanu