FC sluit voorbereiding af met overwinning op Heracles Almelo. Morgen Open Dag in Euroborg.

Vrijdag 02 augustus 2024 om 19:49

FC Groningen heeft de laatste oefenwedstrijd van de voorbereiding gewonnen. Heracles Almelo werd in Euroborg onder toeziend oog van ruim 5.200 supporters met 2-0 verslagen. Thom van Bergen maakte voor rust een treffer, Romano Postema was na de pauze de andere doelpuntenmaker. Morgen houdt de FC vanaf 12.00 uur haar jaarlijkse Open Dag. Volgende week vrijdag begint de Eredivisie met de thuiswedstrijd tegen NAC Breda.

FC Groningen had vanaf het eerste fluitsignaal de overhand in het oefenduel met Heracles Almelo. De herkenbare speelstijl met veel druk vooruit was zichtbaar voor de 5.201 supporters die naar Euroborg waren afgereisd. Het leverde de Trots van het Noorden na 10 minuten spelen de eerste grote kans op.

Thom van Bergen liep met hoge snelheid door op keeper Fabian de Keijzer en blokte de bal die door de doelman werd uitgetrapt. Van Bergen snoepte de bal af, schoot langs de keeper, maar de bal hobbelde centimeters langs de verkeerde kant van de paal. Keeper Etienne Vaessen stond voor het eerst in FC-shirt in Euroborg. De doelman moest zich enkele minuten na de grote kans voor Van Bergen strekken op een schot van Jordy Bruijn.

Nog binnen het kwartier kreeg de FC via Rui Mendes een goede mogelijkheid. Mendes werd door Johan Hove met een fraaie boogbal vrijgespeeld voor het doel, maar koos voor de voorzet in plaats van het schot.  De thuisploeg kwam halverwege de eerste helft op voorsprong via Van Bergen. De spits kopte een goed aangesneden voorzet van Tika de Jonge raak, 1-0. De voorsprong kwam voor rust niet meer in gevaar.

Vlak na rust moest Vaessen voor de tweede keer redding brengen. Mario Engels kopte van dichtbij tegen de hand van de goed uitkomende doelman. Bij de eerste kans voor FC Groningen in de tweede helft, na een uur spelen, was het direct weer raak. Van Bergen gaf een uitstekende voorzet met de buitenkant van de voet. Spits Romano Postema stond aan het eind van die afgemeten bal en schoot binnen, 2-0.

Ook na rust zette FC Groningen waar mogelijk hoog druk op de tegenstander. Het leverde Hove een kwartier voor tijd balbezit op zo’n twintig meter van het vijandige doel. De combinatie tussen de middenvelder en doelpuntenmakers Van Bergen en Postema strandde in schoonheid in het strafschopgebied.

De overwinning kwam in het laatste deel van de oefenwedstrijd niet meer in gevaar. Scheidsrechter Alex Bos floot na ruim 90 minuten spelen voor het eindsignaal. Spelers, stafleden en supporters kunnen elkaar dit weekend nogmaals treffen. FC Groningen houdt morgenmiddag (zaterdag 3 augustus) vanaf 12.00 uur tot 17.00 uur de jaarlijkse Open Dag.

In en om Euroborg zijn allerlei activiteiten voor FC-supporters. De spelerspresentatie op het hoofdveld staat gepland om 15.00 uur. Hierna verspreiden de spelers en stafleden zich voor over het terrein voor het uitdelen van handtekeningen voor foto’s.

De Trots van het Noorden trapt vrijdag 9 augustus om 20.00 uur het Eredivisie-seizoen af met de thuiswedstrijd tegen NAC Breda. De kaartverkoop gaat hard. Tickets zijn te bestellen via https://tickets.fcgroningen.nl