Geen punten voor de FC in eigen huis.

Maandag 09 februari 2015 om 17:02

FC Groningen heeft afgelopen zondag verloren in eigen stadion. Met een verlies van 2 – 4 van AZ staat de FC nu op 10e plek.

Groningen begon sterk en kwam al snel in de eerste helft op voorsprong door een doelpunt van Chery. Niet veel later volgde er nog een treffer van Michael de Leeuw, hij zette de stand op 2-0.
Nog voor rust wist AZ terug te komen in de wedstrijd en werd de voorsprong teruggedrongen tot 2-1.

Ook na de rust begon FC Groningen goed, maar AZ wist toch de stand gelijk te trekken. De Groningers waren hierdoor een beetje van slag, AZ  kreeg steeds meer vertrouwen en werd steeds sterker. Er werd weer gescoord, zelfs twee keer, door AZ, waardoor FC Groningen in eigen huis de wedstrijd verliest met 2-4.
Door dit verlies is er na elf maanden een einde gekomen aan een reeks ongeslagen wedstrijden in Euroborg.

Aanstaande zaterdag, op 14 februari, speelt FC Groningen een uitwedstrijd tegen Excelsior. De wedstrijd begint om 19.45 uur.

Voorafgaand aan de wedstrijd tegen AZ liepen er 14 Junior Club-leden met een speler, scheids-/ of grensrechter het veld op: Rima Abu Oqsa, Kimberley Samantha Elzer, Niels Heidema, Sven Heidema, Jordy Katuin, Kelvin Mekkering, Damian Plassaer, Jayden Plassaer, Yannick Freitag, Damian Plassaer, Yvano Visser, Jeremy Eggens, Bas Suur en Rosie Abu Oqsa.

Tijdens de rust streden er 5 GWB-leden voor een plek in de kwartfinale van de Gasunie Shoot-Out. Michel Beikes, Edwin Smedeman, Wesley Strootman, Kevin van Dam en René Dijksterhuis. Laatstgenoemde wist zich te plaatsen voor de kwartfinale van de Shoot-Out.