Gelijkspel tegen Excelsior in Rotterdam.

Maandag 16 februari 2015 om 16:54

Zaterdagavond speelde FC Groningen gelijk tegen Excelsior in Rotterdam. Het eerste doelpunt werd vlak na de rust gemaakt door Bovenberg van Excelsior. Na een uurtje spelen maakte Rusnak een doelpunt waardoor het gelijk spel werd (1 – 1).

FC Groningen startte dit keer met Lindgren en Van Nieff in plaats van Kieftenbeld en Van der Laan. Tijdens het begin van de wedstrijd was Excelsior veel te vinden voor het doel van Padt. Albert Rusnak probeerde het vanaf een afstand en Chery probeerde het zelfs vanaf 30 meter. Het schot van Cherry kwam rechts naast het doel terecht. Na ruim een half uur kwam Padt weer in actie door een kans van Van Weert.
Aan het einde van de eerste helft probeerde Lindgren het nog tweemaal van afstand maar helaas lukt het niet. Mattheij zorgde ervoor dat Padt veel in actie moest komen. Een minuut na de rust kreeg Excelsior een kans een maakte daarvan ook goed gebruik. Vanuit een hoekschop maakte Excelsior de 1 – 0.
Deze 1 – 0 achterstand maakte de jongens van FC Groningen wakker. Vanaf toen nam FC Groningen het initiatief en was Excelsior niet meer gevaarlijk. In de 58ste minuut gaf Botteghin een voorzet op Rusnak en die maakte de 1 – 1, wat uiteindelijk ook de eindstand zou zijn.
Na dit gelijkspel staat FC Groningen nu op de tiende plek in de Eredivisie.
Aanstaande zondag, op 22 februari, speelt FC Groningen een uitwedstrijd tegen Heerenveen. De wedstrijd begint om 12.30 uur.

Voorafgaand aan de wedstrijd liepen er elf Junior Club leden met een speler van FC Groningen het veld op. Dit waren: Guus Knol, Youri Nieborg, Juan Kemker, Wessel Veenhuizen, Mohammed Beikit, Islam Beikit, Milan Mud, Cas Grutter, Wout Grutter, Jordy Raoul van Dijken, Bradwynn Huisjes.