string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Groby’s Grommende Weblog.

Vrijdag 05 december 2008 om 09:31

Deze week was het de eerste week van de laatste maand van het jaar. Snap jij het nog? Ik bedoel natuurlijk dat december is aangebroken. Er was sneeuw, het bezoek van Sinterklaas aan Euroborg en natuurlijk is er voetbal. Het verlies tegen AZ afgelopen vrijdag en morgen gaan we naar Eindhoven voor de wedstrijd tegen PSV. Een hoop leuke gebeurtenissen, dus ik zal maar snel beginnen.

Woensdagmiddag was het één en al feest in Euroborg, want zoals je weet is Sinterklaas bijna jarig. Samen met vier pieten kwam hij dat woensdagmiddag alvast vieren in Euroborg. In afwachting van het hoge bezoek waren er meer dan honderd leden van de Junior Club naar het restaurant van het stadion gekomen. Sinterklaas nam alle tijd voor de leden en er waren pepernoten en cadeautjes voor iedereen. Ik vond het erg spannend om Sinterklaas te ontmoeten, vond jij dat ook?
Sinterklaas en zijn pieten hebben het nog heel druk vandaag, want vanavond is het pakjesavond en moeten alle cadeautjes op tijd bij de juiste kinderen zijn. Met wie ga jij vanavond genieten van pakjesavond? Morgen vertrekken de Sint en zijn pieten weer stilletjes naar Spanje en dan moeten wij weer een heel jaar wachten op zijn volgende bezoek.
Dezelfde middag waren er nog drie jarigen:  Lindsay Rietema, Barry Laudru en Stephanie Smit. Zij hebben samen met hun vriendjes een puzzeltocht gedaan in Euroborg. Natuurlijk werden er cadeautjes uitgepakt en werd er gesmikkeld van een echte FC Groningen traktatie. Namens de Junior Club wil ik de jarigen van harte feliciteren. Wil jij ook je verjaardagsfeestje vieren in 2009? Vanaf 8 december kun je weer verjaardagsfeestje boeken voor de periode januari t/m mei. Je kunt hiervoor bellen naar de Junior Club. Klik hier voor de contact gegevens.
De wedstrijden
Vorige week vrijdag hebben we allemaal kunnen zien dat AZ een goed team heeft dat net een maatje te groot is voor FC Groningen. Met 2-0 werd er in Euroborg van de Alkmaarders verloren. Het positieve wat ik heb gezien is dat FC Groningen heel hard heeft gewerkt. Het was pas het eerste verlies van dit seizoen in het eigen stadion.
Het voetbal gaat nog gewoon even door. FC Groningen reist morgen af naar Eindhoven om de wedstrijd tegen PSV te spelen. Opnieuw een echte krachtmeting. Voor de spelers is het wel leuk dat ze hun oude vriendje Stefan Nijland terugzien. Weet je nog dat die aan het begin van dit seizoen is verkocht aan PSV? Er gaan van de Junior Club maar liefst drie FanTour bussen mee naar het zuiden. Ik ga ervan uit dat zoveel fans de voetballers een goed gevoel geven, wat de kans op een punt groter maakt. Hup FC Groningen.
De activiteiten
Voor alle meiden die lid zijn van de Junior Club of de Green- White- Bengels is er volgende week vrijdag (12 december) een speciale avond georganiseerd. Samen met moeders, oma’s, tantes en zussen kan je genieten van een echte meidenavond. Het hoogtepunt is het bezoek aan de Mustsee bioscoop voor een swingende film: High School Musical 3.  Als je je nog niet hebt opgegeven, dan kun je dit tot woensdagmiddag doen. Klik hier om je op te geven.
Het is nog een vroeg om over te beginnen nu de sint het land nog niet eens verlaten heeft. Maar ik heb alvast een leuke tip voor de kerstvakantie. Van 21 tot en met 28 december wordt  Martiniplaza omgetoverd tot Kerstplaza. Dit is een indoor- kermis waar alle kinderen uit Groningen en omgeving voor zijn uitgenodigd. Voor de leden van de Junior Club en de GWB is 23 december een speciale dag, waarop je samen met drie vriendjes korting krijgt op je bezoek, dan betaal je maar € 5,- per persoon. Het leukste van deze dag zal zijn dat er een Nintendo Wii wordt verloot onder de leden van de Junior Club en de GWB. Nog leuker is dat Koen van de Laak en Gibril Sankoh de prijs gaan uitreiken aan de winnaar van die dag. Vraag natuurlijk wel even aan je ouders of je mag gaan?
Heel veel plezier met pakjesavond en tot volgende week!
Voetbalpoot,
Groby.

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

FC Groningen contracteert middenvelder Resink

2 maanden geleden

Van Eigen Bodem met Bai Kanu

2 maanden geleden

Het seizoen 2024/2025 begonnen met training op zonnig Corpus