string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Groby’s grommende weblog.

Maandag 23 februari 2009 om 08:48

Jippie! Vorige week was het voorjaarsvakantie! Wat een geweldige week met een druk activiteitenprogramma van de Junior Club. Er werd twee dagen gevoetbald in sporthal Vinkhuizen, er werd een bezoek gebracht aan het stripmuseum en vandaag is de Junior Club met haar leden naar Speelstad Oranje. Verder was vorig weekend de overwinning op Heracles Almelo en verloor Groningen jammer genoeg met 1-0 van PSV. Genoeg te vertellen dus!

De vakantie begon heerlijk met een zakelijke overwinning op Heracles Almelo. Gonzalo Garcia scoorde de 1-0 en Marcus Berg wist de 2-0 binnen te schieten. Het hele verslag is ook op deze website te lezen en dit keer geschreven door twee Green White Bengels: Wijnanda de Vries en Duncan Hoeppertz. Een leuk detail aan de wedstrijd was dat Gonzalo Garcia vorig jaar nog voor Heracles Almelo speelde en wist te winnen in Euroborg. Maar bij Heracles speelde Mark- Jan Fledderus mee, die vorig jaar nog voor FC Groningen uitkwam. Hebben jullie hem herkend?
De overvolle week met Junior Club activiteiten werd op maandagochtend afgetrapt in sporthal Vinkhuizen. Op maandag en dinsdag was er een zaalvoetbaltoernooi, waaraan de voetbalschool Skill4All meewerkte. Er waren bijna 250 leden die twee dagen lang met allerlei voetbaltrucjes probeerden om het toernooi te winnen. Alle leden kregen als aandenken een leuk FC Groningen cadeautje. Uiteindelijk gaat het natuurlijk vooral om het plezier dat alle leden met elkaar hebben gehad, dus bij deze allemaal gefeliciteerd met een geslaagd zaalvoetbaltoernooi!
Stripmuseum en Speelstad Oranje
Woensdag opende het stripmuseum in de Westerhaven haar deuren voor de Junior Club leden en hun meegnomen vriendjes, vriendinnetjes en familie. In het museum loop je zomaar binnen in de huiskamer van Jan, Jans en de kinderen of kun je echte striphelden ontmoeten, zoals Donald Duck of Suske en Wiske. Verder konden de leden leren hoe ze een stripfiguur moeten tekenen. Er waren meer dan zestig leden op deze activiteit afgekomen, waardoor het een gezellige groen- witte drukte was in het museum. Ik ben benieuwd of iemand ook heeft geleerd hoe die mij moet tekenen?
Vandaag wordt er een bezoek gebracht aan Speelstad Oranje. Maar liefst 170 leden gaan samen met hun familie en vrienden een middag plezier maken in de enorme overdekte speeltuin. Er zijn de meest uiteenlopende attracties van reuzenglijbanen tot een tafelvoetbalspel, van een achtbaan tot een familieschommel en van midgetgolf tot een griezelhuis. Echt te veel om op te noemen, dus ik weet zeker dat iedereen zich prima zal vermaken. Tussendoor is er natuurlijk tijd voor een patatje en wat ranja. Ik vind het een goede afsluiter van de vakantie, wat vind jij?
De wedstrijd
Zaterdagavond kwam PSV op bezoek in Euroborg. Weet je nog wie Stefan Nijland is? Hij is de zoon van de directeur van FC Groningen, Hans Nijland en is aan het begin van dit seizoen op het laatste moment alsnog naar PSV gegaan. Helaas wisten de eindhovenaren op het allerlaatste moment te winnen en staat Groningen dus voorlopig nog op de 6de plaats.
Tot volgende week!
Voetbalpoot,
Groby

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

FC Groningen contracteert middenvelder Resink

2 maanden geleden

Van Eigen Bodem met Bai Kanu

2 maanden geleden

Het seizoen 2024/2025 begonnen met training op zonnig Corpus